3 besin İbn-i Sina'nın dolabından eksik olmuyor! Felç, kanser, nefes darlığının şifası

Ünlü tıp alimi İbn-i Sina 3 besini eserlerinde sıklıkla övüyor. Nefes darlığına iyi gelen ve C vitamini deposu olan bu besinler neler? İşte İbn-i Sina'nın onlarsız olmaz dediği o besinler...

Isırgan otuyla yapılan çaylar akciğeri temizliyor. İbn-i Sina ısırgan otunun balgam söktürdüğünü ifade ediyor. Peki hangi besinler tüm vücudu koruma altın alıyor?

ÇAM FISTIĞI

İçerisinde K vitamini bulunduran nadir besinler arasında yer alan çam fıstığı kısmi ya da yüz felci geçirmiş kişilerin bol bol tüketmesi gereken bir besindir. C vitamini açısından da oldukça zengin olan çam fıstığı hücresel bozulmaları onarmaya yardımcı oluyor.

ISIRGAN OTU

Hem boğazda hem de akciğerde oluşan mukoz salgısının azalması ile birlikte ortaya çıkan nefes problemlerine çözüm olan ısırgan otu virüsten kaynaklanan mukozlardaki nem oranını düzenlemektedir. Nefes aldıkça göğüs sıkışması ve öksürük krizi yaşayanların tüketmesi gereken bir besin olarak karşımıza çıkan ısırgan otu İbni Sina'nın da sık sık başvurduğu yöntemler arasında yer alıyor.

Dokunulduğunda ciltte ciddi bir kaşıntı problemi ortaya çıkaran ısırgan otunu kaynatıp tüketerek boğaz ve akciğerlerdeki nem oranının artması sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra ısırgan otu ciltteki yakıcı etkisi ile birlikte vücuttaki virüslerin hücrelere ya da organlara yapışmasını önlemektedir.

BAKLA

İlerleyen yaşlarda hücrelerde oluşan deformasyonun azaltılması için de kullanılabilecek ürünler arasında yer alan bakla cilt parlaklığını arttırırken canlılık kazandırır. Cilt sağlığını korumak için bakla tüketilmesini tavsiye eden İbni Sina, ömrü uzatan besinler arasına baklayı da ekledi.