3 adımda tavuk sote tarifi ve malzemeleri

Tavuk sote tarifi akşam yemeğine pratik tarif arayanlar tarafından araştırılıyor. Peki, tavuk sote nasıl yapılır? Tavuk göğsünden yapılan tavuk soteyi 30 dakikada pişirebilirsiniz. Özellikle çalışanlar için kurtarıcı bir yemek olan tavuk sotenin yanına makarna yapabilirsiniz. İşte 30 dakikada tavuk sote tarifi ve malzemeleri...

Tavuk sote tarifi pratik yemek tarifleri arasında yer alıyor. Makarna yanına çok yakışan tavuk soteyi soya sosuyla da tatlandırabilirsiniz. İşte 30 dakikada tavuk sote tarifi ve malzemeleri...

TAVUK SOTE TARİFİ MALZEMELER

Yarım kilo tavuk göğsü

2 adet domates

2 yemek kaşığı sıvı yağ

İsteğe göre 1 tatlı kaşığı domates salçası

2 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 adet soğan

1 diş sarımsak

Pul biber ve karabiber

Tuz

İsteğe göre süslemek amacıyla yeşil soğan

İsteğe göre 1 yemek kaşığı soya sosu

3 ADIMDA TAVUK SOTE TARİFİ

Tavuk sote tarifi en kolay akşam yemeği önerisi olabilir. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Orta ateşte bir kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.

Tavukların rengi değişirken soğanları yemeklik, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın.

Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı tavuklara ilave edin. Birkaç dakika soğanlar kendini bıraktıktan sonra biberleri de ekleyin. Biberler de sotelenince domatesi, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Eğer çok kırmızı seviyorsanız biraz salça da ekleyebilirsiniz. Domates yeterince suluysa su eklemeyin, ama sulu değilse yarım çay bardağı sıcak su eklenebilir. Kapağı kapatın ve etler pişene kadar pişirin. Tavuk sote hazır, sıcak servis edebilirsiniz.