San Sebastian cheesecake tarifi çay yanına en sevilen tatlılardan biri. İspanya'nın meşhur tatlısı olan San Sebastian ülkemizde de sevilerek tüketiliyor. Peki, San Sebastian nasıl yapılır?
San Sebastian tarifi için aslında fırında cheesecake denilebilir. İşte çay yanına San Sebastian tarifi ve malzemeleri...
SAN SEBASTİAN TARİFİ MALZEMELER
200 Gram labne peyniri
200 Gram taze krem peynir
3/4 (Üç Çeyrek) su bardağı toz şeker
3 Adet oda sıcaklığında büyük boy yumurta
1 Su -bardağı oda sıcaklığında krema
SAN SEBASTİAN TARİFİ
San Sebastian cheesecake tarifi defterinizin en sevilen tatlısı olabilir. İşte 3 adım...
1. Öncelikle labne peynirini mikserin haznesine alın. Krem peyniri ve toz şekeri ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
2. Yumurtaları teker teker her biri karıştıktan sonra ekleyin. Kremayı ekleyin ve sadece karışana kadar karıştırın. Unu ekleyin ve sadece karışana kadar karıştırın.
3. 20 cm'lik kelepçeli kalıba pişirme kâğıdı serin ve içine harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarıp ve ortası hafif sallanana kadar pişirin. San Sebastian cheesecake tarifinde en önemli püf nokta pişirilmesidir. Afiyet olsun...