AZİME KAHYA
Revani tarifi merak ediliyor. Peki, şerbetli tatlı olan revani nasıl yapılır? Revani tarifinin püf noktası kek ve şerbet arasındaki ilişki. Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine soğuk şerbet dökülür. İşte 3 adımda revani tarifi...
YUMUŞACIK REVANİ TARİFİ MALZEMELER
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 adet limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3–4 damla limon suyu
Üzeri için:
Hindistan cevizi, Antep fıstığı veya kaymak (isteğe bağlı)
Şerbetin Hazırlanışı
Şeker ve suyu tencereye al.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynat.
İçine limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynat ve ocaktan al.
Şerbeti soğumaya bırak. (Revani sıcak, şerbet soğuk olacak.)
REVANİ TARİFİ
1. Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.
2. Karışımı yağlanmış orta boy dikdörtgen bir borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25–30 dakika kontrollü pişirin.
3. Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine soğuk şerbeti kepçe yardımıyla eşit şekilde dökün. Tatlının şerbeti çekmesi için en az 1–2 saat dinlendirin.
Üzerine Hindistan cevizi veya fıstık serpebilirsin. Yanında kaymak veya dondurma ile servis edebilirsin.