El açması tava böreği tarifi kahvaltıların ve ara öğünlerin vazgeçilmezi. Peki, tava böreği nasıl yapılır? Tava böreğinin püf noktası böreği arkalı önlü pişirmektir. Bunun için tavada çevirerek pişirin. Tavanın içerisine koyduğunuz ilk yufka kenarlardan sarkmalıdır. Çünkü daha sonra üstü kapatılır ve ters çevrildiğinde dağılmaz.
El açması tava böreği tarifi evde bulunan malzemelerle hazırlanıyor. İsteğe göre kıymalı, peynirli veya patatesli yapılabilir. Biz beyaz peynirle hazırlamayı tercih ettik. Tamamen sizin damak zevkinize bağlı. İşte 3 adımda nefis kahvaltılık tava böreği tarifi ve malzemeleri...
EL AÇMASI TAVA BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELER
3 adet el açması yufka
2 yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 kase ezilmiş beyaz peynir
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
EL AÇMASI TAVA BÖREĞİ
1. El açması tava böreği için önce yufakaları hazırlayın. Yufkanın yarısını alın ve bir kâsenin içine parçalara ayırarak koyun. Aynı kâseye ezilmiş peynir, yumurta, maydanoz, süt ve baharatları ekleyin, harmanlayın.
2. Ardından tavanızı yağlayın. Tavayı kısık ateşte ısıtın. Üzerine bir yufka koyun ve hazırladığınız harcı üzerine yayın. Tabanda kalan yufkayı harcın üzerine düzgünce kapatın. Tava böreğinin püf noktası burasıdır.
3. Soda ve yumurta sarısını hazırlayarak yufkanın üstüne sürün. Soda böreğin puf puf olmasını sağlayacaktır. Piştikten sonra ters çevirin. Arkalı önlü piştiğinde servis edebilirsiniz. Tava böreği hazır. Afiyet olsun...