Suflenin yapılışı kolay kıvamını tutturmak zor. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz bir sufle tarifi hazırladık. Suflenin püf noktası yumurta ve şekerin iyi çırpılması ve mutlaka içerisine tuz atılmasıdır.
Sufle tarifi 5 adımdan oluşuyor. Sufle yapımında mutlaka bitter çikolata önerilir. İşte suflenin püf noktaları...
SUFLENİN PÜF NOKTALARI
1. Sufle karışımını sürekli karıştırarak ve orta ateşte pişirilmelidir. Böylece topaklanması engellenir.
2. Suflenin akışkanlığı herkes için en önemli konu. Sufle için fırın ısısı oldukça önemli. Her fırının pişirme süresi farklıdır. Bunun için tariflerde yer alan bilgiye göre değil fırınınıza göre pişirme süresini belirleyin ve sufle yapmaya başlamadan önce fırını mutlaka çalıştırın.
3. Yumurta ve şekerin karışımı önemli. Bu nedenle karışım beyazlayana kadar çırpın ve çok az tuz atmayı unutmayın.
4. Tabağa ters çevirmek isterseniz kalıplarınızı mutlaka yağlayın.
5. Sufle yapımında bitter çikolata mutlaka kullanın. Sütlü çikolata deneyenler de var ama bitter sufleye daha çok yakışır.
ÇİKOLATALI SUFLE MALZEMELER
5 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
300 gram bitter çikolata
3 yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı vanilya
1 çorba kasesi frambuaz
ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ
1. Sufle tarifi için önce yarım litre kaynamış suda çikolata ve tereyağını benmari usulü eritiyoruz.
2. 3 adet yumurtanın beyazını şeker ile birlikte köpük olana kadar iyice çırpıyoruz. İçine unu, eriyen çikolatayı, kakaoyu, yumurta sarısını da ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Elde ettiğimiz karışımı sufle kâselerine döküyoruz. 180 derecede 7 dakika pişiriyoruz.
Sos için:
Frambuazın içine vanilya ve pudra şekeri ekleyip karıştırıcıyla iyice eziyoruz.
Sosu süzüp, şırınga ile pişen suflenin içine enjekte ediyoruz. Sufle tarifi sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun...