3 adımda nefis irmik helvası tarifi! Bu tarif en kolayı

İrmik helvası tarifi kış aylarında araştırılıyor. Badem, ceviz ya da fıstıkla süsleyebileceğiniz irmik helvasına bayılacaksınız. İşte 3 adımda irmik helvası tarifi…

İrmik helvası hem lezzetiyle hem de kokusuyla iştah kabartıyor. Peki, irmik helvası nasıl yapılır?

İrmik helvası tarifi araştıranlar genelde menüsünde ya balık olanlar ya da ağır bir menü hazırlayanlar oluyor. Çünkü irmik helvasını yapmak son derece basit. İşte 3 adımda nefis irmik helvası tarifi ve malzemeleri...

İRMİK HELVASI MALZEMELER

2 su bardağı irmik

2 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su(Sütle de yapılabilir)

İsteğe göre fıstık

İRMİK HELVASI TARİFİ

İrmik helvası tarifi için önce bir tencerede yağı eritin. İrmiği içine ekleyin ve kısık ateşte irmikler pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra fıstıkları ilave edin ve kavurma işlemine fıstıklar da pembeleşene kadar devam edin. Bu sürenin sonunda şekeri ekleyin ve birkaç dakika daha şekerle kavurun.

Koyu olmasını isterseniz çok kavurun. Kavurmanın sonunda altını kısıktan normale getirip suyu ekleyin veya sütle yapacaksanız sütü ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın.

Kısık ateşte birkaç kez karıştırdıktan sonra katılaştıktan sonra altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. İçine fıstık kullanmadıysanız fıstıkla veya cevizle süsleyebilirsiniz.

İRMİK HELVASI İÇİN SERVİS ÖNERİSİ

İrmik helvasını çikolata, farklı kuru yemişler, badem, ceviz ve fıstıkla süsleyebilir ve dondurma ile servis edebilirsiniz.