AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
3 adımda pilav tarifiyle menünüz daha da kolay hâle gelecek. Peki, tane tane pilav nasıl yapılır?
Tane tane pilav yapmanın püf noktası pirinci güzel kavurmak ve tuzlu suda bekletmektir. İşte her yemeğin yanına yakışan pilav tarifi...
PİLAV TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşğı tereyağı
Bir çimdik toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(Tepeleme olmasın)
2,5 su bardağı sıcak su
3 ADIMDA PİLAV TARİFİ
1. Pilav için önce bir su bardağı pirinci tuzlu suda yarım saat bekletin.
2. Ardından süzün. Süzdükten sonra pirinci temiz bir bez üzerine alın. Teflon tencereye yağı alın. Eriyince pirinci ilave edin. Şekeri ve tuzu da ekleyerek pirinçleri ezmeden karıştırın.
3. Birkaç dakika kavurduktan sonra 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Pirinç suyunu çektiğinde pişmiş demektir. Pilav tarifi hazır. Afiyet olsun...