3 adımda mücver tarifi! Yağsız mücver için püf noktası...

Akşam yemeğine yakın saatlerde mücver tarifi merak ediliyor. Peki, mücver nasıl yapılır? Kabakla yapılan mücverin püf noktası dağıtmadan pişirmek. Mücveri farklı sebzelerle de deneyebilirsiniz. İşte en sevilen ara sıcaklardan biri olan mücver tarifi ve malzemeleri...

Mücver tarifi en çok araştırılan ara sıcaklardan biri. Peki, mücver nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin yanında doyurucu bir ara sıcak olan mücver kabakla yapılıyor. Mücveri farklı sebzelerle de yapanlar var. Fakat biz klasik mücver tarifini hazırladık. Mücverin yağı çekmesini istemiyorsanız kızgın yağda kızartmanız gerekiyor. Ardından bir peçete üzerine alabilirsiniz. İşte 3 adımda mücverin yapılışı...

MALZEMELER

3 adet orta boy kabak

3 yumurta

Yarım su bardağı un

İsteğe bağlı biraz dereotu

2-3 dal yeşil soğan

Tuz

Pul biber

3 ADIMDA MÜCVER TARİFİ

1. Mücver tarifine kabakları soyarak başlayın. Ardından iri iri rendeleyin. Yeşil soğanı ve dereotunu minik minik doğrayalım. Yumurtaları derin bir kaba kıralım. Üstüne un ve baharatları ekleyelim. İyice çırpalım.

2. İyice çırptığımız karışıma suyunu sıktığımız kabakları ekleyelim. Üstüne yeşil soğanı ve dereotunu ekleyip karıştıralım. Mücver harcınız hazır. Teflon bir tavaya sıvı yağ ekleyip yağı kızarmaya bırakalım.

3. Yağ kızarmaya başlayınca bir kaşık karışımdan alıp tavaya dökelim. Bir tarafı pişince çevirip diğer tarafını kızartalım. Tüm harca aynı durumu uygulayalım. Peçete serdiğimiz bir tabağa kızarttığımız mücverleri alalım. Mücverlerimiz hazır servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.