Sütlaç annelerimizin tarif defterlerinden bugüne hala çok seviliyor. Süt ve pirincin buluşmasından ortaya çıkan sütlaç tatlısı yemek sonrası için harika bir öneri. Peki 3 adımda sütlaç nasıl yapılır? İşte tarifi...
SÜTLAÇ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 lt süt
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 -2 su bardağı toz şeker (eğer çok şekerli sevmiyorsanız 1,5 bardak kullanabilirsiniz)
1 su bardağı süt
Tarçın
SÜTLAÇ TARİFİ YAPILIŞI
1-Sütlaç yapmak için öncelikle pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun. Pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın, soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile ezin.
2-Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı). Pirinç ununu tencereye ekleyin, ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
3-Toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. Sütlacı kaselere paylaştırın.
Soğuyunca sütlaçların üzerlerine tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.