Japon tarzı krep tarifi

Kahvaltılık tarif denilince akla ilk gelen krep oluyor. Peki, Japon tarzı krep tarifini hiç denediniz mi? Hafta sonu kahvaltınızı güzelleştirecek 3 adımda Japon tarzı krep tarifi hazırladık. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

Kahvaltılık tarifler arasında en popüler olanı birbirinden farklı krep çeşitleri. Hep aynı tariflerden sıkılanlar için Japon tarzı kahvaltılık krep tarifi hazırladık. Evde bulunan malzemelerle hazırlanan kahvaltılık krep tarifi favori lezzetiniz olabilir.

JAPON TARZI KREP TARİFİ MALZEMELER

2 yumurta

¼ su bardağı esmer şeker

2 çay kaşığı kabartma tozu

⅔ su bardağı süt

Yarım çay kaşığı vanilya özü

1 su bardağı un

JAPON TARZI KREP TARİFİ

1. Japon tarzı krep tarifi için önce yumurta ve şekeri bir kapta mikser kullanarak iyice karışana kadar çırpın.

2. Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın. Yavaş yavaş şeker-yumurta karışımına ekleyin. Yavaş yavaş süt ekleyin ve ardından vanilyayı ilave edin.

3. Hafifçe yağlanmış bir ızgarayı orta-yüksek ateşte ısıtın. Hamuru büyük kaşıklarla ızgaraya bırakın ve kabarcıklar oluşana ve kenarlar kuruyana kadar 3-4 dakika pişirin. Çevirin ve diğer tarafta kızarana kadar 2 ila 3 dakika pişirin. Kalan hamurla aynı işlemlere devam edin. Krepler kahvaltıya hazır. Afiyet olsun...