Bazlama tarifleri kahvaltıların vazgeçilmezi. Hafta sonuna nefis bir kahvaltıyla geçirmek istiyorsanız işte size mutluluğun formülü. Sadece 2 su bardağı undan ziyafet çıkarabilirsiniz. Bazlamayı patatesli ya da peynirli yapabilirsiniz. Bu bazlamalarla ne simite ne poğaçaya gerek kalmayacak.
Bazlamanın püf noktası hamuru mayalandırmak. İşte 3 adımda bazlama tarifi...
PATETESLİ BAZLAMA TARİFİ MALZEMELER
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya
1/2 (yarım) su bardağı su
1 su bardağı sade soda
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
İÇİ İÇİN MALZEMELER
6 adet haşlanmış patates
Kırmızı biber ve karabiber
Bir miktar tuz
BAZMALA TARİFİ
1. Unu, tuzu ve mayayı ekleyin. Sodayı ve suyu da ekleyin. Yağı da ekleyin ve yoğurun. Bazlama hamurunu oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
2. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Tezgahta üzerine bez örtün ve 10 dakika mayalandırın.
Merdane yardımıyla açın ve içine patates karışımından ekleyerek kapatın. Bir tavada arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun...