Kaytaz böreği tarifi yemek menüsü hazırlayanların vazgeçilmezi. Peki, kaytaz böreği tarifi nasıl yapılır? Kaytaz böreğinin püf noktası kıyma harcında nar ekşisinin olmasıdır.
Kaytaz böreği hamuru ve kıyma harcı olmak üzere iki aşamada yapılan bir börek türüdür. Farklı bir börek tarifi arıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Çünkü kaytaz böreği favori böreğiniz olabilir. İşte lezzetin püf noktaları...
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
Un
Tuz
Zeytinyağı(hamuru açmak için)
Kaytaz böreğinin iç harcı malzemesi
200 gram kıyma
1 baş soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
KAYTAZ BÖREĞİ TARİFİ YAPILIŞI
1. Kaytaz böreği tarifi için öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alın ve yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru 20-30 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken kaytaz böreği iç harcını hazırlayın. Soğanları minik minik doğrayın ve diğer malzemelerle iç harcı yoğurun.
2. Dinlenen hamuru bezelere ayırın. Her beze için elinizi zeytinyağına sürün ve açın. Kare şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
3. Böreklerin içine kıymalı harcı yerleştirin. Kızarana kadar önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirin. Kaytaz böreği hazır. Afiyet olsun...