Farklı börek tarifi arayanlara kurtarıcı lezzet

Kaytaz böreği tarifi merak ediliyor. Farklı börek tarifi arayanlar için nefis kıyma harcıyla kaytaz böreği tarifi hazırladık. Kaytaz böreğinin püf noktası kıyma harcında nar ekşisinin olmasıdır. İşte yemek sofrasında iştahı kabartan nefis börek tarifi ve malzemeleri...

Kaytaz böreği tarifi yemek menüsü hazırlayanların vazgeçilmezi. Peki, kaytaz böreği tarifi nasıl yapılır? Kaytaz böreğinin püf noktası kıyma harcında nar ekşisinin olmasıdır.

Kaytaz böreği hamuru ve kıyma harcı olmak üzere iki aşamada yapılan bir börek türüdür. Farklı bir börek tarifi arıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Çünkü kaytaz böreği favori böreğiniz olabilir. İşte lezzetin püf noktaları...

KAYTAZ BÖREĞİNİN HAMURU İÇİN MALZEMELER

Yarım paket yaş maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağı su

1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı

2 yemek kaşığı sirke

Un

Tuz

Zeytinyağı(hamuru açmak için)

Kaytaz böreğinin iç harcı malzemesi

200 gram kıyma

1 baş soğan

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı nar ekşisi

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

KAYTAZ BÖREĞİ TARİFİ YAPILIŞI

1. Kaytaz böreği tarifi için öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alın ve yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru 20-30 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken kaytaz böreği iç harcını hazırlayın. Soğanları minik minik doğrayın ve diğer malzemelerle iç harcı yoğurun.

2. Dinlenen hamuru bezelere ayırın. Her beze için elinizi zeytinyağına sürün ve açın. Kare şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

3. Böreklerin içine kıymalı harcı yerleştirin. Kızarana kadar önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirin. Kaytaz böreği hazır. Afiyet olsun...

15 dakikalık humus tarifi

Vitamin deposu havuç çorbası tarifi