3 adımda kahvaltılık acuka tarifi! Acuka(aciko) nasıl yapılır?

Kahvaltılara lezzet katan, yemek öncesi mezeler arasında yer alan acuka sos tarifi nasıl yapılır? Üç adımda verdiğimiz tarifle kahvaltılık acuka tarifi favori menü listenizde yer alacak. Özellikle yaz mevsiminde yemeklerin yanında meze olarak tüketilen kahvaltılık acuka(aciko) Türk mutfağında önemli bir yere sahip. Restoranlarda da lahmacun, kebap ve etli yemeklerin yanında sunulan acukanın yapılışı çok kolay. Peki, acuka(aciko) nedir? Kahvaltılık acuka nasıl yapılır? İşte kızarmış ekmeklerinizi lezzetlendirecek 3 adımda kahvaltılık acuka tarifi...

Kahvaltılık acuka(aciko) nasıl yapılır? Acuka nedir? gibi soruların cevabı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yaz günlerinin vazgeçilmez mezeleri arasında yer alan acuka hem kahvaltıda kızarmış ekmeklerin üzerini süslüyor hem de yemeklerden önce atıştırmalık olarak tüketiliyor. 3 adımda kahvaltılık acuka tarifi ile çevrenize en güzel meze tarifini sunabilirsiniz. Nasıl mı? İşte kahvaltılık acuka tarifi ve malzemeleri...

ACUKA(ACİKO) TARİFİ İÇİN MALZEMELER

5 yemek kaşığı tatlı biber salçası

2 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

3 yemek kaşığı galeta unu

5 diş sarımsak

2 tatlı kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı kekik,nane,fesleğen, susam ve istediğiniz tüm baharatlar

Salçanın tuzu az ise tuz

ACUKA TARİFİ YAPILIŞI

1. Zeytinyağını tavada kızdırın. Ardından sarımsakları rendeleyin ve tavada kavurun.

2. Üzerine salçayı ilave edin. Karıştırdıktan sonra üzerine tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Baharatların karışımla bütünleşmesi önemli.

3. Soğuduktan sonra cam kavanoza veya saklama kutusuna alın. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezidirin. Buzdolabında bir gün beklettikten sonra acukanız (aciko) kahvaltıya hazır. Afiyet olsun.