Kahvaltılık acuka(aciko) nasıl yapılır? Acuka nedir? gibi soruların cevabı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yaz günlerinin vazgeçilmez mezeleri arasında yer alan acuka hem kahvaltıda kızarmış ekmeklerin üzerini süslüyor hem de yemeklerden önce atıştırmalık olarak tüketiliyor. 3 adımda kahvaltılık acuka tarifi ile çevrenize en güzel meze tarifini sunabilirsiniz. Nasıl mı? İşte kahvaltılık acuka tarifi ve malzemeleri...
ACUKA(ACİKO) TARİFİ İÇİN MALZEMELER
5 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı galeta unu
5 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik,nane,fesleğen, susam ve istediğiniz tüm baharatlar
Salçanın tuzu az ise tuz
ACUKA TARİFİ YAPILIŞI
1. Zeytinyağını tavada kızdırın. Ardından sarımsakları rendeleyin ve tavada kavurun.
2. Üzerine salçayı ilave edin. Karıştırdıktan sonra üzerine tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Baharatların karışımla bütünleşmesi önemli.
3. Soğuduktan sonra cam kavanoza veya saklama kutusuna alın. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezidirin. Buzdolabında bir gün beklettikten sonra acukanız (aciko) kahvaltıya hazır. Afiyet olsun.