3 adımda haydari tarifi! Haydarinin püf noktası süzme yoğurt

Haydari yaz günlerinde en sevilen soğuk mezelerin başında geliyor. Peki, haydari nasıl yapılır? Haydarinin püf noktası nedir? Temel malzemesi peynir ve yoğurt olan haydari tarifi hem kolay hem de kıvamını tutturmak zor. İşte 3 adımda haydarinin yapılışı ve malzemeleri...

Haydari tarifi en çok araştırılan meze tariflerinden biri. Özellikle yaz günlerinde soğuk mezeler arasında popüler olan haydarinin püf noktası kullanılan süzme yoğurt. Diğer bir püf nokta ise kıvamıdır. Peki, haydari nasıl yapılır?

Evde bulunan malzemelerle hazırlanan haydari yemek sofralarında hem iştah kabartıyor hem de serinletiyor. Vücuda şifa olan nane ve dereotunun da kullanıldığı haydari sıcak yaz günlerinde menülerinizin vazgeçilmezi olabilir. İşte haydari tarifi ve malzemeleri...

HAYDARİ TARİFİ MALZEMELER

1 dilim beyaz peynir

6 çorba kaşığı süzme yoğurt

Bir yemek kaşığı dereotu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

Yarım çay kaşığı tuz

1 diş sarımsak

HAYDARİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Haydari tarifi için önce malzemeleri hazırlayın. Peyniri çatal yardımıyla ezin. Dereotunu ince ince kıyın. Tereyağını da kızdırıp içine naneleri ekleyin. Ardından biraz ılıması için kenara alın.

Sarımsağı ezin. Bir kâseye yoğurdu ekleyin. Üzerine de peynir, dereotu, tereyağlı naneli sos, sarımsak ve tuzu ekleyin karıştırın.

Haydariyi bir tabağa alın ve üzerine dereotu serpip servis edin. Afiyet olsun...