3 adımda hamsi buğulama tarifi! Limonu ve baharatıyla lezzeti 10'a katlıyor

Hamsi kışın en çok tüketilen balık türlerinin başında geliyor. Dolayısıyla hamsi sevenler hamsi buğulama tarifini araştırıyor. Tuzu, baharatı, yağı ve limonuyla lezzete lezzet katacak ve favoriniz olacak fırında hamsi buğulama tarifi hazırladık. İşte ''Hamsi nasıl pişirilir?'' sorusunun cevabı...

"Hamsi nasıl pişirilir?" sorusunun cevabını araştıranlar için fırında hamsi buğulama tarifi hazırladık. İştahınızı kabartmadan işte adım adım hamsi buğulama tarifi...

MALZEMELER

Yarım kilo hamsi

Bir tane orta boy kuru soğan

İki yemek kaşığı zeytinyağı

Birer çay kaşığı; karabiber, pul biber tuz

Yarım çay bardağı limon suyu

FIRINDA HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ

1. Hamsileri iyice temizleyin. Biraz tuzlu suyla yıkayın. Daha sonra bir kaba zeytinyağını ve baharatları koyup hamsileri içine atıp karıştırın.

2. Yağlı kağıdı yuvarlak fırın tepsisine koyun. Hamsileri yuvarlak şekil olacak biçimde yerleştirin.

3. Sonra soğanı halka hakla kesip üzerine yerleştirin. En son biraz daha soslu sevenler için küçük bir kaseye bir çay kaşığı salça koyun üzerine biraz sıcak su karıştırın ve hamsilerin üzerinde gezdirin. Fırına koyun yaklaşık 35-40 dakika sonra tüketilmeye hazır. Afiyet olsun.

Evliya Çelebi şifalı meyve diye anlatıyor! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor