"Hamsi nasıl pişirilir?" sorusunun cevabını araştıranlar için fırında hamsi buğulama tarifi hazırladık. İştahınızı kabartmadan işte adım adım hamsi buğulama tarifi...
MALZEMELER
Yarım kilo hamsi
Bir tane orta boy kuru soğan
İki yemek kaşığı zeytinyağı
Birer çay kaşığı; karabiber, pul biber tuz
Yarım çay bardağı limon suyu
FIRINDA HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ
1. Hamsileri iyice temizleyin. Biraz tuzlu suyla yıkayın. Daha sonra bir kaba zeytinyağını ve baharatları koyup hamsileri içine atıp karıştırın.
2. Yağlı kağıdı yuvarlak fırın tepsisine koyun. Hamsileri yuvarlak şekil olacak biçimde yerleştirin.
3. Sonra soğanı halka hakla kesip üzerine yerleştirin. En son biraz daha soslu sevenler için küçük bir kaseye bir çay kaşığı salça koyun üzerine biraz sıcak su karıştırın ve hamsilerin üzerinde gezdirin. Fırına koyun yaklaşık 35-40 dakika sonra tüketilmeye hazır. Afiyet olsun.