Kış ayı hazırlıklarında en çok yapılan lezzetlerden biri de erişte. Makarnagillerden olan erişte tarifi mutfakta bulunan klasik malzemelerle hazırlanıyor. Erişte hamurunun püf noktası iyi yoğrulması ve hamurun dinlenmesi.
Erişte süt, yumurta ve un karışımından yapılıyor. Bazıları erişte hamurunu suyla da yoğuruyor. Fakat sütle yapılan erişte hamuru daha lezzetli oluyor. İşte adım adım erişte tarifi ve malzemeleri...
ERİŞTE MALZEMELER
1 su bardağı süt
4 yumurta
6 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
3 ADIMDA ERİŞTE TARİFİ
1. Erişte tarifi için önce sütü ılıtın. Sonrasında tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Sert bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
2. Yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru bir fasıl daha yoğurun. Ardından minik bezeler elde edin. Bezeleri önce merdaneyle ardından oklavayla açın.
3. Sonra iki parmak genişliğinde şeritler kesin. Aralarına un serpin. Kestiğiniz erişteleri örtü üzerine serin ve kurutun. Erişteler kış sofralarına gelmeye hazır. Afiyet olsun...