Tarhana, pekmez, salça, turşu derken erişte tarifi de en çok aranan kış hazırlıkları tariflerinden. Eriştenin yapımı diğerlerine göre daha kolay. İçerisinde süt ve yumurta gibi besleyici ürünlerin bulunduğu erişte makarna niyetine tüketiliyor. Peki, erişte hamuru nasıl yapılır? Eriştenin püf noktası nedir? İşte 3 adımda erişte tarifi ve malzemeleri...
ERİŞTENİN PÜF NOKTASI
Erişte süt, yumurta ve un karışımından yapılıyor. Bazıları erişte hamurunu suyla da yoğuruyor. Fakat sütle yapılan erişte hamuru daha lezzetli oluyor. İçerisinde hem süt hem yumurta olmasından dolayı besleyici ve doyurucu özelliği de bulunuyor. İşte adım adım erişte tarifi...
ERİŞTE MALZEMELER
1 su bardağı süt
4 yumurta
6 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
3 ADIMDA ERİŞTE TARİFİ
1. Erişte tarifi için önce sütü ılıtın. Sonrasında tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Sert bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
2. Yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru bir fasıl daha yoğurun. Ardından minik bezeler elde edin. Bezeleri önce merdaneyle ardından oklavayla açın.
3. Sonra iki parmak genişliğinde şeritler kesin. Aralarına un serpin. Kestiğiniz erişteleri örtü üzerine serin ve kurutun. Erişteler kış sofralarına gelmeye hazır. Afiyet olsun...