3 adımda domates çorbası tarifi! Topaklanma yok, lezzet çok

Domates çorbası tarifi iftar menüsüne çorba arayanların favorisi. Peki, domates çorbası nasıl yapılır? Domates çorbası sütle veya suyla yapılabilir. Genelde bu çorbayla ilgili yaşanan sorun topaklanmasıdır. Bunu önlemek için çorbayı sürekli karıştırmak gerekir. İşte 3 adımda domates çorbasının yapılışı ve malzemeleri…

HİLAL ÇAKIR

İftar menüsünün vazgeçilmezi genelde çorbalar oluyor. Bunlar arasında hemen hemen herkesin sevdiği domates çorbası tarifi merak ediliyor. Mevsim domatesleriyle damakta eşsiz bir lezzet bırakan domates çorbasının yapılışı oldukça kolay. 3 adımda domates çorbası tarifiyle iftarda en çok konuşulan siz olabilirsiniz. İşte lezzete lezzet katacak tarif...

DOMATES ÇORBASININ PÜF NOKTALARI

Domateslerin mevsiminde ve olgun olması, çorbanın lezzetini artırır.

Kışın taze domates yerine konserve domates veya domates salçası da kullanılabilir.

Unu kavururken yanmamasına dikkat edin, aksi halde acı bir tat bırakabilir.

En pürüzsüz kıvam için çorbayı mutlaka blenderden geçirin.

Dilersen fırında kıtır ekmek veya fesleğenli sosla da servis edebilirsiniz.

DOMATES ÇORBASI MALZEMELER

4 adet rendelenmiş domates

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı süt (veya 1 bardak süt, 2 bardak su)

Tuz, karabiber

Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

DOMATES ÇORBASI TARİFİ

1. Adım: Kavurma işlemi

Tereyağını tencerede erit, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyin, birkaç dakika karıştırın.

2. Adım: Sütü Ekleme

Sütü (veya süt-su karışımını) yavaşça ekleyerek çırpıcıyla karıştırın. Topaklanmaması için dikkat edin, sütün ya da suyun ılık olması şart. Kısık ateşte 10-15 dakika kaynatın.

3. Adım: Servis İşlemi

Tuz ve karabiberle tatlandırın. İstersen blenderden geçirerek daha pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Servis ederken üzerine kaşar peyniri serpebilirsiniz. Domates çorbası iftara hazır. Afiyet olsun.

İftara özel nevzine tatlısı tarifi! Buram buram tahin kokuyor