Pratik yemek tarifleri: 3 adımda biftek tadında çıtır istiridye (kavak) mantarı tarifi

İstiridye mantarı veya diğer ismiyle kavak mantarı protein açısından en az et kadar değerli bir besin. Mantar yemekleri arayışına girenler ise bu tarifi mutlaka denemeli. Klasik kültür mantarının yapabilecekleri belliyken, istiridye mantarıyla sıra dışı bir lezzet yaratabilirsiniz. Yumurta ve galeta unuyla buluşan bir istiridye mantarının damakta bırakacağı hazzı tahmin dahi edemezsiniz fakat tarifimizi deneyebilirsiniz. İşte biftek tadında istiridye (kavak) mantarı tarifi...

MOR PAPATYA

Beyza Nur Kızıldemir

Mantar yemekleri tarifi arayıp da mantarın tavukla birleşmediği bir yemek bulmak neredeyse imkansız. Oysa galeta unuyla kapladığınız istiridye mantarını tavada şöyle bir döndürerek harikalar yaratabilirsiniz!

İşte ister ara sıcak ister meze isterseniz de ana yemek olarak tercih edebileceğiniz 3 adımda çıtır istiridye mantarı tarifi:

ÇITIR İSTİRİDYE (KAVAK) MANTARI MALZEMELERİ

Dilediğiniz miktarda istiridye mantarı

Yumurta

Galeta unu

Tuz

Tereyağ ve sıvı yağ (kızartmak için)

3 ADIMDA İSTİRİDYE MANTARI TARİFİ YAPILIŞI

1.Adım

Yıkayıp kuruladığınız mantarları birkaç parçaya ayırın. Mantarın miktarına göre belirlenen yumurtaları tuzlayıp çırpın. Bir köşede de galeta unu hazır bulunsun.

2. Adım

Mantarları önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayın.

3. Adım

Biraz tereyağ biraz da sıvı yağ eklediğimiz tavada mantarları arkalı önlü olacak şekilde kızartın.

Biftek tadında çıtır istiridye mantarlarımız hazır.

Mantarları ister yemeğinize eşlik etmesi için hazırlayabilir isterseniz de ana yemek olarak doyurucu şekilde tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: En sevdiğiniz sosa bandırarak yemenizi öneririm. Özellikle yoğurtlu ekşi sos çok yakışıyor.