MOR PAPATYA
Beyza Nur Kızıldemir
İşte ister ara sıcak ister meze isterseniz de ana yemek olarak tercih edebileceğiniz 3 adımda çıtır istiridye mantarı tarifi:
Dilediğiniz miktarda istiridye mantarı
Yumurta
Galeta unu
Tuz
Tereyağ ve sıvı yağ (kızartmak için)
1.Adım
Yıkayıp kuruladığınız mantarları birkaç parçaya ayırın. Mantarın miktarına göre belirlenen yumurtaları tuzlayıp çırpın. Bir köşede de galeta unu hazır bulunsun.
Mantarları önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayın.
Biraz tereyağ biraz da sıvı yağ eklediğimiz tavada mantarları arkalı önlü olacak şekilde kızartın.
Biftek tadında çıtır istiridye mantarlarımız hazır.
Mantarları ister yemeğinize eşlik etmesi için hazırlayabilir isterseniz de ana yemek olarak doyurucu şekilde tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: En sevdiğiniz sosa bandırarak yemenizi öneririm. Özellikle yoğurtlu ekşi sos çok yakışıyor.