Ünlü İspanyol tatlısı churros son yıllarda oldukça popüler oldu. 29 Temmuz Masterchef tarifi churros oldu. İspanyol mutfağına ait olduğu bilinen churros tatlısını ülkemizde çok sevilen halka tatlıya ya da tulumba tatlısına benzetebilirsiniz. Halka veya tulumba tatlısından farkı ise şerbetsiz oluşu, çikolata, şeker, tarçın ve birçok şeker süslemesidir. Peki, churros tatlısı nasıl yapılır? İşte 29 Temmuz MasterChef churros tatlısı tarifi ve malzemeleri...
CHURROS TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Yarım su bardağı su
1 su bardağı un
2 adet küçük boy yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Servisi için:
Yarım su bardağı toz şeker
90 gram bitter çikolata
CHURROS NASIL YAPILIR?
Öncelikle suyu, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve tuzu küçük bir tencereye alıp tereyağı eriyene kadar kısık ateşte kaynatın.
Elenmiş unu azar azar ekleyip sürekli karıştırarak hamurun toparlanmasını sağlayın.
Toparlanan hamuru ocaktan alın. Karıştırarak soğumasını sağladıktan sonra yumurtaları teker teker kırıp bir spatula yardımıyla karıştırarak hamura yedirin.
Tatlıları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı, kenar kısımları hafif yüksek bir tavada kızdırın.
Hazırladığınız yumuşak kıvamlı tatlı hamurunu uç kısmına tırtıklı duy takılı krema sıkma poşetine aktarın.
Tatlıları istediğiniz uzunlukta kızgın yağa bırakın. Her tarafı nar gibi kızardığında bir kevgir yardımıyla ocaktan alın.
Fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağı üzerinde kısa bir süre bekletin.
Küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.
Sıcak tatlıları bütünüyle toz şekere buladıktan sonra eritilmiş bitter çikolataya batırarak servis edebilirsiniz.
CHURROS TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Yumurtaların pişmemesi için hamur soğuduğunda tek tek eklemeye ve hızlıca karıştırmaya özen gösterin.
Çikolatayı benmari usulü eritirken; kaynamakta olan su buharının eriyen çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin.