2021'in makyaj trendi sadelik ve doğallık

2021 makyaj trendlerinde dikkat çeken makyajın yerini ışıltılı ciltler ve hafif makyajlar aldı. Ruj yerine dudak kalemi veya mat ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirten makyaj sanatçısı ve influencer Ezgi Fındık, makyaj trendleri konusunda kadınlara önemli ipuçları verdi. İşte son dönemin makyaj modası...

2021 makyaj trendlerinde hafif makyajlar dikkat çekiyor. Beslenmeden uykuya kadar birçok alışkanlığı değiştiren pandemi makyaj trendlerini de değiştirdi. Maskeyle yaşanılan dönemde, 2021 yılının makyaj trendinin ana temasının ışıltılı ciltler ve hafif makyajlar olduğunu belirten makyaj sanatçısı ve influencer Ezgi Fındık, makyaj konusunda kadınlara önemli ipuçları verdi.

YENİ TREND SADE VE BAKIMLI GÖRÜNMEK

Maske ile yaşamak zorunda olmanın makyaj alanında de değişimi getirdiğini ifade eden Fındık, abartılı makyaj görüntülerinin demode olduğunu belirterek daha sağlıklı sade ve bakımlı görünmenin trend olduğunu vurguladı.

YANAKLARDA CANLILIK KİRPİKLERDE YOĞUNLUK

Rihanna ile de iş birliği yapan Ezgi Fındık, canlı ve parlak yanakların, yoğun kirpiklerin trend olduğu 2021 yılının ana temasının ışıltılı ciltler ve hafif makyajlar olduğunu kaydetti.

MAKYAJ TRENDLERİ

Yüzü temiz tutmak, ağır ürünler kullanmamak çok önemli makyaj severlere ipuçları veren Fındık, maske kullanımı ile hava almayan cilt için dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, önerilerini şöyle sıraladı:

"Pudralardan vazgeçilmeli krem ve likit yapılar tercih edilmeli.

Canlı gözükmek için hafif şeftali veya pembe tonlarda yanak ve dudakları tek bir ürün ile renklendirebiliriz.

Ruj yerine dudak kalemi veya mat ürünler tercih edebiliriz. Hem maskeye buluşmaz hem de maske kullanımında rahatsız hissetmezsiniz.

Makyajınızı sildikten sonra hafif bir peeling ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Yüzümüzü temiz tutmak ağır ürünler kullanmamak çok önemli.

İki haftada bir cilt bakımına gitmekte fayda var."