2000'li yılların masum bakışlı makyajı geri döndü! Lana Del Rey nefes kesen eskitmesi

Ünlüler dünyasında sık sık değişen modada dikkat çeken detay ise 2000'li yıllarda masum makyaj denilen buz mavisi farı oldu. Göz çerçevesi buz mavisi göz farıyla ortaya çıkartılıyor. Güzellik algısındaki geriye dönüş olan bu trend özellikle Lana Del Rey tarafından sıklıkla kullanıldı. İşte 2000'li yılların buz mavisi göz farı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Makyaj kültüründe muazzam bir değişime gittiğimiz bugünlerde 2000'li yıllara dönüş birçok kişi tarafından hızla kavrandı. Sosyal medyada trend olan 2000'li yılların buz mavisi far makyajı, Lana Del Rey'in konserinden sonra büyük bir patlamayla yayıldı.

Eyliner ve takma kirpik gibi gözleri büyük göstermek için yapılan bir çok işlem geri planda bırakıldı. Far ve rimelle yapılan bu makyaj masum bakışlı olarak kabul edilir.

İŞTE 2000'Lİ YILLARIN BUZ MAVİSİ GÖZ FARI

Dizilerde ve filmlerde karşımıza çıkan o yılların esintisini içeren buz mavisi göz makyajı sosyal medyada tercih edildi. Şimdilerde ise sokak modasında yer alan ve makyajın daha düz görünmesini sağlayan buz mavisi makyaja bir de borda ya da krem renkli rujlarla desteklenir.

Gidi Hadid ve Hailey Bieber'in de geçtiğimiz moda haftalarında yaptırdığı bu makyaj yurt dışında blue eyeshadow olarak geçer.

Kimisi simli kimi ise mat olarak kullandıkları mavinin tonları günümüzde biraz kullanımında değişimler oldu.

Alt kirpik kısmına sürülen ya da gözleri daha dolgun göstermek için yanlara doğru uzatılan şekiller sayesinde yüz hatlarına daha keskin görüntü verildi.

Ünlüler kırmızı halıdaki şık kıyafetlerinde bile bu makyajı tercih ediyor.

Dünya güzelleri modanın tabularını yıktı! 2023 yılının trendleri