Kahvaltı saatlerinin vazgeçilmezlerinden birisi olan gözlemeler hem geleneksel olması hem de lezzetiyle fazlasıyla vazgeçilmez durumdadır. Sofraların vazgeçilmezlerinden biri olan gözlemenin tarifini sizler için araştırdık.
İşte sizin için 20 dakikada hazırlayabileceğiniz ve kahvaltı sofranızı süsleyecek o gözleme tarifi...
MALZEMELER
İç malzemesi için ;
HAZIRLANIŞI
İlk önce hamuru hazırlamamız gerekiyor. Un hariç diğer tüm malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş un ekleyerek güzel bir hamur elde etmeliyiz. Ele yapışmamasına dikkat etmeliyiz.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüyoruz.
5 dakika bekletiyoruz.
Bu süreçte iç malzemeleri doğrayarak, maydanozu ve biberi doğruyoruz.
Tüm malzemeleri yağ koyduğumuz tavaya alıyoruz kıymayı da ekliyoruz.
Tuzunu ve baharatlarını ekleyerek hafif kavuruyoruz.
Ardından hamurdan mandalina büyüklüğünde 10 beze hazırlıyoruz.
Tek tek açarak içine hazırladığımız iç harcı koyarak kapatıyoruz.
Orta ateşte pişirerek ,üzerlerine tereyağı sürüyoruz.
Lezzetli gözlemeler hazır şimdiden afiyet olsun.