20 dakika durmadan kavurun! Kan yapıyor, vücudu ısıtıyor! Tahinli un helvası tarifi

Tahinli un helvası tatlı ihtiyacınızı karşılıyor. Çay eşliğinde kaşıklamaya doyamayacağınız un helvası orta ateşte pişmeli. İşte tahinli un helvası tarifi...

Vücut ısısını yükselten tahinli un helvası en şifalı tatlılardan biri. 20 dakika sürekli kavurmanı gereken bu tatlı çok lezzetli. İşte detaylar...

TAHİNLİ UN HELVASI TARİFİ

Malzeme Listesi

Şerbeti için:

260 g toz şeker

300 ml su

Helva için:

120 ml sıvı yağ

100 g Tereyağı

240 g un

130 g tahin

Nasıl Yapılır?

Şerbet için toz şeker ve suyu sos tenceresine alıp, ara ara karıştırarak kaynatın.

Helva için sıvı yağ ve tereyağını geniş bir tavaya alıp, orta ateşte eritin.

Unu ekleyip, tahta kaşıkla orta ateşte kavurmaya devam edin. 20 dakika kadar hiç bırakmadan kavurun. Rengi istediğiniz kıvama geldiğinde altını kapatın.

Hazır olan şerbeti dikkatlice ekleyin ve eklerken karıştırmaya devam edin. Karıştırdıkça kıvamı koyulaşacaktır. Son olarak tahini ekleyip, eşit şekilde dağılana kadar karıştırın.

5 dakika beklettikten sonra dondurma kaşığı ile porsiyonlayıp, üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edin.