2 yaş sendromundan kurtaran 5 öneri! Sinirli çocukları böyle sakinleştirin

Ebeveynler 2 yaş sendromu belirtilerini merak ediyor. 2 yaş sendromu belirtileri en erken 1,5 yaş civarında başlar ve 2-2.5 yaş civarında pik yapar. Sinirli, öfkesinden dönen çocukları sakinleştirmenin yollarını derledik. İşte 2 yaş sendromu için yapılması gerekenler...

Çocuk yetiştirmek için aşama aşama tüm sendromlara hakim olmak çocuğa karşı verilen tepkileri kolaylaştırıyor. Anne babalar özellikle 2 yaş sendromu belirtilerini merak ediyor.

2 yaş sendromu belirtileri en erken 1,5 yaş civarında başlar ve 2-2.5 yaş civarında pik yapar. Doğru davranış modeli ile 2 yaş sendromu genellikle 3 yaş civarında özellikle de konuşma ve kendini ifade etme başladığı zaman bitecektir. 2 yaş sendromuna 5 öneri çocuğunuzla aranızdaki iletişimi kolaylaştırabilir.

2 YAŞ SENDROMU BELİRTİLERİ

Agresifler

Birçok şeye hayır derler

Çevresi ile güç savaşına girerler

Çabuk sinirlenirler, hatta öfke nöbeti olur

Aşırı hareketlidirler

Birçok şeyi tek başına yapmak isterler

İstediği şeyi bile hayır diyerek elde etmeye çalışırlar

Otorite kurmak isteyebilir

2 YAŞ SENDROMUNA 5 ÖNERİ

1. Çocuğun bir ayna olduğunu düşünürsek çocuğunuz agresifleştiğinde, tepkisini olması gerektiğinden yoğun bir şekilde gösterdiğinde aynı davranış kalıbı ile tepki vermeyin, yani çocuğunuza bağırmayın, cezalandırmayın. Aksi halde çocuğunuz yapması gereken davranışın bu olduğunu düşünecektir.

2. Sakin kalmaya çalışın ve çocuğunuzun sakinleşmesini bekleyin. Onu anlamaya çalışın. Dikkatini dağıtmak için o ortamdan uzaklaştırabilir, sevdiği bir oyuncakla oynamayı veya kitap okumayı teklif edebilirsiniz.

3. Çocuğunuzun evdeki tüm egemenliği eline almasına izin vermeyin, çocuğunuzun arkadaşı olmakla birlikte sizin onun annesi ya da babası olduğunu hissettirin.

4.Tüm tepkileri ve isteklerini ağlamasın diye yerine getirmek yerine doğru olanı çocuğunuz sakinleştiğinde anlatın. Çünkü her isteği sorgusuz yerine getirilen çocukta bu semptomlar devam edecektir.

5. Aşırı tepki gösteren, bir nevi küçük bir sinir krizi geçiren çocuğu sakinleştirecek en güzel ilaç ona sarılmak, sevginizi göstermektir. Çocuğunuzun aşırı tepkili olduğu esnada çocuğunuza sarılın, öpün, onu sevdiğinizi ve onu anladığınızı söyleyin. Çocuğunuzun enerjisini boşaltmasına izin verin. Oyun parkı ve çocuk oyun grupları da iyi bir çözüm olabilir."