2. tabağı isteyeceksiniz! Şenlik böreği tarifinin püf noktası patateslerin iyi haşlanması

Şenlik böreği 5 adet patatesle yapılıyor. Patateslerin yeterli düzeyde haşlanması ise büyük önem taşıyor. Peki şenlik böreği nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Şenlik böreği ikindi çayına veya özel misafirlere yapabileceğiniz lezzetli bir tarif. Şenlik böreğinin sosu ise ona lezzet veriyor. Peki şenlik böreği nasıl yapılır? İşte yanıtı...

ŞENLİK BÖREĞİ TARİFİ

Şenlik böreği malzemeler

5 adet orta boy patates

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

1 tutam toz kırmızı biber

2 adet yufka

Sosu için;

2,5 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Yarım su bardağı su

Üzerine;

1 çay bardağı süt

ŞENLİK BÖREĞİ YAPILIŞI

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra güzelce yıkayın ve bir kabın içerisine rendeleyin.

Sonrasında patateslerin sıkarak fazla suyunu alın ve baharatları ekleyerek karıştırın.

Sosu için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içerisinde güzelce harmanlayın.

Yufkayı tezgâha yayın ve her bir yufkayı 8'e bölün yufkaların üstünü bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosla her yerini ıslatın.

Üzerine patatesli harçtan yayarak serin.

Yufkayı rulo şeklinde sarın ya da katlamadan tepsiye serin. Dilerseniz gül böreği şeklinde, dilerseniz de uzunlamasına pişirin.

Yufkalarınız bitene kadar aynı işlemi uygulayın, kalan sosun içerisine sütü ekleyip karıştırın ve yine bir fırça yardımı ile yufkaların üstüne sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.