AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Çay yanına portakallı kurabiye tarifi merak ediliyor. Portakallı kurabiyenin yapılışı oldukça kolay. Sadece 2 portakalla enfes bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz.
PORTAKALLI KURABİYENİN PÜF NOKTASI
Portakallı kurabiyenin tek püf noktası unu elemek ve portakalların acı olmamasına dikkat etmek.
Portakallı kurabiyenin diğer püf noktası margarini ve yumurtayı oda ısısında kullanmaktır.
PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 yumurta sarısı
250 gram margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
2 tane rendelenmiş portakal kabuğu
1 su bardağı portakal suyu
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Üzeri için:
1 yumurta akı
İsteğe göre ceviz içi veya toz şeker
PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ
Mis gibi portakallı kurabiyeler için önce derin bir kapta şeker ve yumurta sarısını çırpın. Ardından margarin, rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu ve sıvı yağı ekleyin ve yoğurun.
En son kabartma tozu ve unu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizebilirsiniz. Önce ayrılan yumurta akına sonrada toz şekere ya da cevize batırabilirsiniz.
Portakallı kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
İsteyen çikolatayla ve ve portakalla süsleyebilir. Afiyet olsun...