2 malzemeli kahvaltılık şölen! Kaşarlı patates tava tarifi püf noktası kızarana kadar pişirilmesi

Kaşar ve patates birbirine çok yakışan iki malzeme. Kaşarlı patates kahvaltı saatlerinizde ekmeksiz tüketebileceğiniz bir tarif. Peki kaşarlı patates tava nasıl yapılır?

3 patatesin yeterli olduğu bu kahvaltılık 10 dakikada hazırlanabiliyor. Kaşarlı patates tavanın püf noktası patates tavanın altlı üstlü pişirilmesi. Peki kaşarlı patates tava nasıl yapılır?

KAŞARLI PATATES TAVA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet büyük boy patates

1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peynir

1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

KAŞARLI PATATES TAVA TARİFİ

Öncelikle patatesleri yarı yarıya haşlayın.

Soğuduktan sonra rendeleyin.

Tuzunu katın ve 1 kaşık tereyağı ve sıvı yağın yarısını tavaya koyun ve patatesleri tavaya yayın.

Üzerine 1 kase kaşar peyniri kenarlardan taşmayacak şekilde serin.

Tekrar üzerine patates rendesinin kalan kısmını koyun.

Altı kızardıktan sonra patatesi, kapak veya tabak yardımı ile çevirirken tavaya geri kalan sıvı yağ ve tereyağını da koyun, sonra çevirin, öbür tarafı da kızarsın.

Afiyet olsun..