AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Elma kesildikten sonra kahverengi bir renk alır ve dolayısıyla iştah açıcı yönünü kaybeder. Neyse ki, uzun süre saklandıktan sonra bile elmanın mükemmel beyazlığını korumak için bir sıvı kullanılabilir. Elma günlük meyve olarak tüketildiği gibi pastada, içecekte ya da kurabiye türü şeylerde de kullanılıyor. Dolayısıyla bazen kesilen elmanın tamamı tüketilemiyor.
ELMANIN KARARMASINI ÖNLEYEN YÖNTEM
Elma kesildikten sonra havayla temas ettiğinde renk değiştirir ve birkaç dakika içinde kahverengiye dönüşür.
Muz, armut veya avokado gibi elmalar da havayla temas ettiğinde renk değiştirir. Her gün dilim veya küp şeklinde tüketildiğinde kahverengileşme ve canlı renklerini kaybetme olasılığı yüksektir.
Elmanın rengini korumak için limon suyu kullanın.
Limon dilimlerini küçük bir su kabına koyun ve elma dilimlerini sıvıya batırmadan önce birkaç dakika bekletin.
İyi bir antioksidan olan sitrik asit içeren limon, meyvenin oksidasyonunu sınırlayacak ve onu kararmaya karşı koruyacaktır.
Bir kâse soğuk suya bir yemek kaşığı limon suyu dökün. Daha sonra elma dilimlerini karışıma koyun ve 5 dakika bekletin, ardından süzün ve durulayın.
Daha fazla verim için taze kesilmiş dilimleri dondurucuya yerleştirin. Öncelikle bunları bir tepsi veya tabağa koyup dondurucuda 3 saat bekletin, ardından hava geçirmez bir plastik torbaya koyun.