2 dakikada sofrada menemen tarifi! Püf noktası tereyağı ve taze sebzeler kullanma2 dakikada sofrada menemen tarifi! Püf noktası tereyağı ve taze sebzeler kullanma2 dakikada sofrada menemen tarifi! Püf noktası tereyağı ve taze sebzeler kullanma2 dakikada sofrada menemen tarifi! Püf noktası tereyağı ve taze sebzeler kullanma

Menemen çok sevilen bir Türk kahvaltılığıdır. Menemen mutlaka doğal tereyağı ile yapılmalı. Peki ekmek bandırmalara doyamayacağınız menemen nasıl yapılır?

Menemen için taze domates ve biber seçilmeli. Sebzeler mutlaka erimeli. Peki en lezzetli menemen nasıl yapılır?

Malzemeler:

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 su bardağı domates rendesi

1 adet yeşil sivri biber

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tereyağı(soğuk)

1 tutam tuz

1 tutam maydanoz

Menemen sevmeyen yok diye tahmin ediyor ve evde, kısa sürede nefis bir menemen hazırlamak isteyenler için çok pratik bir tarif veriyoruz şimdi. Bu tarif, her tarif defterinde yerini almalı.

Nasıl Yapılır?

Bir tavada zeytinyağı ilavesiyle domates rendesini pişirmeye başlayın.

Pişirirken tavanın kapağını kapatın ve yüksek ateş kullanın.

Halka halka doğradığınız biberleri de tavaya ekleyin.

Yumurtaları da tavaya kırıp spatulayla hızlı hızlı karıştırın.

Yumurta beyazları hafif koyulaşınca tuz ve tereyağını da ilave edip menemeni ocaktan alın.

Tereyağı eriyene dek karıştırmaya devam edin.

Ardından menemeni tabağa aktarıp maydanoz serpiştirerek servis edin.

Ellerinize sağlık.