2 ayda etkiliyor! Diyabet ve kalp damar hastalıklarını ortadan kaldıran kahverengi sıvı

Güney Kore'de yapılan bir araştırmaya göre, jujube sirkesi kan şekeri ve kolesterol seviyelerini iyileştirmeye yardımcı oluyor. Uluslararası akademik bir dergide ise hurma sirkesinin diyabet ve kalp damar hastalıklarını iyileştirmede etkili olduğu belirtildi. İşte diyabete iyi gelen sıvılar…

KADİR TEKİN

Farklı ülkelerin beslenme ve yaşam biçimleri merak ediliyor. Özellikle diyabet ve kalp damar hastalıkları karşısında kullanılan ilaçlar ve besinler araştırılıyor.

Güney Kore'de yapılan bir araştırmada Hindiba sirkesinin kan şekeri ve kolesterol seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olduğunu gösteren araştırma sonuçları yayınlandı.

BAZI SİRKELER DİYABETE ŞİFA

Bir araştırma, jujube sirkesinin kan şekeri ve kolesterol seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olduğunu ortaya koydu.

Uluslararası akademik dergide, "Hurma sirkesinin diyabet ve kalp damar hastalıklarını iyileştirmede etkili olduğunu" duyurdu.

50 yetişkinin katıldığı çalışmada deney grubundan bazıları jujube sirkesi tüketirken, kontrol grubu aynı süre zarfında bal, limon ve sudan oluşan bir plasebo içeceği içti.

Sonuç olarak, jujube sirkesi tüketen deney grubunda açlık kan şekeri düzeylerinin düştüğü gözlemlendi.

Araştırma ekibi, bu etkileşimin kan şekerini düşürmeye, kolesterolü iyileştirmeye, iltihabı baskılamaya, oksidatif stresi azaltmaya ve damar fonksiyonunu iyileştirmeye katkıda bulunduğunu yorumladı.

JUJUBE SİRKESİNİN FAYDALARI

Jujube sirkesi (Hünnap sirkesi), hünnap meyvesinden fermente edilerek elde edilen besleyici ve doğal bir sirke türüdür. Geleneksel tıpta da sıkça kullanılan bu sirkenin birçok potansiyel faydası vardır. İşte jujube sirkesinin başlıca faydaları...

1. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREBİLİR

Hünnap meyvesi antioksidanlar ve C vitamini açısından zengindir.

Sirke formu, bağışıklık sistemini destekleyebilir ve enfeksiyonlara karşı vücudu koruyabilir.

2. SİNDİRİMİ DESTEKLER

Fermantasyon süreci sayesinde probiyotik özellik kazanır.

Bağırsak florasını dengeler, şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunları hafifletmeye yardımcı olabilir.

3. STRES VE UYKU KALİTESİNE KATKI SAĞLAYABİLİR

Hünnap meyvesi doğal olarak sakinleştirici etkilere sahiptir.

Düzenli kullanımı, daha rahat bir uyku ve zihinsel gevşeme sağlayabilir.

4. KAN ŞEKERİNİ VE KOLESTEROLÜ DÜZENLEYEBİLİR

Sirke türleri genel olarak yemek sonrası kan şekeri artışını yavaşlatabilir.

Jujube sirkesi de düzenli ve dengeli tüketildiğinde bu etkiyi gösterebilir.

5. CİLT SAĞLIĞINA İYİ GELEBİLİR

Antioksidan özellikleri sayesinde hücre yenilenmesine katkı sağlar.

Tonik olarak seyreltilerek cilde uygulanabilir (önce küçük bir alanda test edilmelidir).

6. KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI OLABİLİR

Tokluk hissini artırabilir ve metabolizmayı hafifçe destekleyebilir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Aç karna fazlaca tüketilmemeli, mide hassasiyetine yol açabilir.

Günde 1–2 tatlı kaşığı, suyla seyreltilerek içilmesi önerilir.

Kronik hastalığı olanlar mutlaka doktor onayı almalıdır.

Yumurtanın beyazı mı sarısı mı daha sağlıklı?