2 adımda sade bulgur pilavı tarifi! Yapış yapış olmaması için pilavın su ölçüsüne dikkat

Sade bulgur pilavı tarifi merak ediliyor. Çünkü bulgur pilavı kebaplardan fırın yemeklerine kadar birçok çeşidin yanına yapılıyor. Bulgur pilavında lezzetin püf noktası tereyağı, kıvamın püf noktası ise pişirilmesi ve su miktarı. İşte tane tane sade bulgur pilavı tarifi ve malzemeleri...

İftar menülerinin yanına en çok sade bulgur pilavı tarifi araştırılıyor. Çünkü bulgur pilavı hem et yemeklerinin yanında hem de fırın yemeklerinin yanında servis edilebiliyor. Bulgur pilavını pişirirken birkaç püf noktayı bilmek işleri kolaylaştırıyor.

TANE TANE BULGUR PİLAVI İÇİN BİLİNMESİ GEREKENLER

Bulgur tanelerinin sarı olmasına ve içerisinde taş olmamasına dikkat edin.

Bulgur pilavının altını kapatmadan önce bir tur karıştırın.

Bulgur pilavının püf noktası lezzet için tereyağının kalitesidir.

Eklediğiniz su fazla olursa pilavınız yapış yapış olabilir.

SADE BULGUR PİLAVI MALZEMELER

1 su bardağı bulgur

1 yemek kaşığı tereyağı ve çok az sıvıyağ

1 orta boy soğan

1 adet yeşil biber

Tuz

2,5 su bardağı kaynar su

SADE BULGUR TARİFİ

Bulgur pilavı tarifi için önce su kaynatın. Ardından soğanları yemeklik doğrayın, biberi de minik doğrayın ve yağ ile birlikte kavurun.

Soğanlar pembeleşince bulguru ekleyin. Bir iki dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kaynayınca tuzu da ilave edin ve kısık ateşte pişene kadar bekleyin. 30 dakika yeterli olacaktır. Kontrollü pişirin. Sade bulgur pilavı hazır. Afiyet olsun...

BULGUR PİLAVI SERVİS ÖNERİSİ

Bulgur pilavını mantarlı, nohutlu, etli ya da tavuklu yapabilirsiniz.