2 adımda Ali nazik tarifi

Ali nazik tarifi patlıcan ve etin pişirilmesiyle yapılan nefis bir ana yemektir. Ali naziğin püf noktası ise közlenmiş patlıcanın lezzeti ve etin pişme derecesidir. İşte ''Bugün ne pişirsem?'' diyenlere Şef Rafet İnce'nin nefis Ali nazik tarifi ve malzemeleri...

Ali Nazik tarifi patlıcan ve et sevenler tarafından merak ediliyor. Ali Naziğin yapılışı zahmetli olsa da lezzeti tüm emeğe değiyor. Peki, Ali Nazik nasıl yapılır? Ali Nazik tarifi etin pişirilmesi, patlıcanın közlenmesi ve yoğurtlu sosu olmak üzere üç aşamada hazırlanıyor.

Ali nazik tarifinde patlıcanların lezzeti önemlidir, bu yüzden taze seçmekte fayda var. Baharatı, salçası, yağı ve yoğurt sosuyla hafızalarda ve damakta iz bırakan Ali Nazik tarifi, bugünkü menünüzün kurtarıcısı olabilir. İşte Şef Rafet İnce'nin Benim Yemeğim Programı'nda verdiği özel tarif...

ALİ NAZİK MALZEMELER

350 gram kuzu gerdan

1 adet kuru soğan

50 gram tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1,5 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Yoğurtlu patlıcan için:

1 adet patlıcan

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

10 dal maydanoz

Tuz

Karabiber

ALİ NAZİK TARİFİ

Ali Nazik tarifi hem misafirleriniz hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz güzel bir ana yemek. İşte ilk kez deneyenlerin bile koy şekilde yapabileceği 2 adımda Ali nazik tarifi...

1. ETİN YAPILIŞI:

Ala(Ali) nazik tarifi patlıcanların ve etin hazırlanması olmak üzere iki adımdan oluşur. Et ve soğanı tereyağında kavuruyoruz. Biber salçası, domates salçası, toz biber, pul biber, sarımsak ve kaynamış su ekleyerek etimizi pişiriyoruz.

2. YOĞURTLU PATLICAN YAPILIŞI:

Yoğurt, sarımsak, maydanoz, tuz ve közlenmiş patlıcanı zeytinyağı ile karıştırarak yemeğimizin tabanını elde ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz patlıcanlı karışımı tavada ısıttıktan sonra et ile buluşturuyoruz. Son olarak üzerine maydanoz ekleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun...