Uzmanından soğuk algınlığına şifalı bitki çayı önerisi

Kış hastalıklarıyla mücadele etmenin yolu şifalı bitkilerle hazırlanan çaylar ve doğru beslenme. Peki, hangi çay neye iyi gelir? Nasıl beslenmek gerekiyor? Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, ilaçsız tedavi arayanlara çay önerisinde bulundu. İşte şifa dolu kış tarifleri…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

ÖZLEM SÖNMEZ

Soğuk algınlığı ve grip için ilaçsız tedavi denilince akla ilk gelen bitki çayları oluyor. Hangi çayın hangi hastalığa iyi geldiğini ve ilaçsız tedavi yöntemlerini sizler için araştırdık.

AKŞAM'a açıklamalarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, kışı sağlıklı geçirmek için şifalı tarif önerilerini anlattı. İşte şifalı bitki çaylarından doğru beslenmeye kadar en çok merak edilen detaylar...

Ekinezya çayı: Bitkinin kökünün kurutulup içilmesi daha koruyucu etki gösterecektir. Ekinezyanın, bağışıklık sistemini koruyucu etkisi tüketime başladıktan 2-3 hafta sonra başlar. Soğuk algınlığı başladığında değil başlamadan önce kullanılması çok daha doğrudur. 2 aydan uzun süre kullanılmamalıdır.

Enfeksiyonlara karşı probiyotik yoğurt: Bağışıklık sistemini kuvvetlendirip, mide-bağırsak enfeksiyonlarına karşı direnç oluşturulmasını sağlar. Özellikle probiyotik yoğurt ve kefir tüketimi, enfeksiyonlara karşı korur.

Soğuk algınlığına ıhlamur: Ihlamur, boğazın tahrişini önler ve tahriş olan boğazın onarılmasını sağlar.

Dinç uyanmanın formülü zengin beslenme: Antioksidan vitaminler yönünden zengin besinler tüketmek şart. Bu soğuk havalarda zinde ve dinç uyanmak için antioksidanlardan zengin beslenmek oldukça önemlidir. Özellikle de C vitamini.

D Vitamini: Düşük D vitamini insülin direnci oluşumunda ve kalp-damar sağlığı için oldukça önemlidir. O nedenle mutlaka vitamin değerlerinizi ölçtürün.

YAŞLILAR, DİYABETİK, BÖBREK, KALP VE HİPERTANSİYON HASTALARI DİKKAT

Üşümekten korkan bireylerin enerji olsun diye, yüksek karbonhidratlı besinleri tüketmeleri uyuşukluk, uyku hali, kan şekeri ve tansiyonun yükselmesine sebep olur. C vitamini alabilmek adına yenilen 1 kg mandalina, şeker hastasının, kan şekerini yükseltir.

Tüm bunları dikkate alarak sebze ve meyveden 3'er porsiyon tüketilmelidir. Şeker hastaları portakal suyu yerine portakalın kendini yemelidir. Biberin içindeki C vitaminin, mandalinadan daha çok olduğunu asla unutmayın.

Zehirleyebilir dikkat! Turşuda en önemli konu doğallık

Kelebek Ödül Töreni'nde kim şık kim rüküş oldu?