17 Mart Benim Yemeğim baklava yufkasından ıspanaklı kiş tarifi! Ispanaklı kişin püf noktası

Benim Yemeğim yemek yarışmasının bugünkü menüsü ıspanaklı kiş tarifi. Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim'de yarışmacılar yemek konusunda hünerlerini sergileyerek ıspanaklı kiş tarifini yapacak. Peki, ıspanaklı kiş nasıl yapılır? Ispanaklı kişin püf noktası nedir? İşte 17 Mart Benim Yemeğim ıspanaklı kiş tarifi ve malzemeleri...

17 Mart Benim Yemeğim menüsü ıspanaklı kiş oldu. Hafta içi her gün Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim'de hem yemek yapmanın püf noktaları hem de birbirinden farklı tarifler anlatılıyor. Tüm yarışmacılar aynı malzemelerle ve ölçülerle aynı yemeği yapmaya çalışıyor. Bugünün tarifi ise ıspanaklı kiş oldu. Ispanklı kişin tarifini ve püf noktalarını adım adım anlattık. İşte Şef Rafet İnce'nin tarifiyle Benim Yemeğim ıspanaklı kişi tarifi ve malzemeleri...

ISPANAKLI KİŞ MALZEMELER

12 adet baklavalık yufka

10 adet mantar

15 yaprak ıspanak

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı yer fıstığı

3 yemek kaşığı krema

1 adet soğan

2 adet yumurta

MUTEBBEL MALZEMELER

1 adet patlıcan

3 yemek kaşığı tahin

3 yemek kaşığı labne peynir

Yarım limon

1 tatlı kaşığı kimyon

1 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

ISPANAKLI KİŞ TARİFİ

Ispanaklı kiş tarifi için öncelikle tereyağını tavada eritiyoruz.

İçine soğan ve mantarı ilave edip tavada kavuruyoruz.

Bir yandan ocakta patlıcanları közlüyoruz.

Ispanakları ince ince doğrayıp tavaya ekliyoruz.

Krema, karabiber, tuz ve yer fıstığını da ilave edip karıştırıp kavurmaya devam ediyoruz.

Tart kalıbının içine zeytinyağı sürüp baklava hamurunu koyuyoruz.

Her iki katta bir zeytinyağı sürüyoruz.

Tavadaki karışımı da yufkaların içine ekliyoruz.

İçine peynir rendeleyip 2 yumurta kırıp dağıtıyoruz.

180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz.

Közlenen patlıcanları karıştırıcıya atıp içine tahin, labne peynir, kimyon, sarımsak, taze nane, limon, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırıyoruz.

Hazırladığımız sosu pişen ıspanaklı kiş ile servis ediyoruz. Ispanaklı kiş hazır. Afiyet olsun...