Revani tarifi çay yanına kolay tatlı arayanların kurtarıcısı. Özellikle 15 tatilde çocukları mutlu eden kolay tatlılar arıyorsanız iyi bir tercih olabilir. Ayrıca kış portakallarını da revanide kullanabilirsiniz. Peki, revani nasıl yapılır?
Revani içn en temel malzeme irmik. Geri kalan malzemeler hemen hemen herkesin evinde bulunan kek malzemeleri. İşte çay yanına kolay tatlı tarifi...
REVANİ TATLISI İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Revani şerbeti için malzemeler
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu
REVANİ TARİFİ
1. Revani tarifi için öncelikle şerbeti hazırlayın. Şerbet için tencereye şekeri ve suyu ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altını kapatın ve soğumaya bırakın. Revanin püf noktası da budur. Şerbeti soğuk dökülür.
2. Kek için yumurta ve şekeri bir kaba alarak iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilave ederek çırpmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
3. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız revani kekini tepsiye dökün.
4. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti iyi çekmesi için keki dilimleyin ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökün.
5. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre kremşanti, Hindistan cevizi ya da fıstık vb. ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Anne tarifiyle revani hazır. Afiyet olsun...
REVANİNİN PÜF NOKTASI
Revaninin şerbetinin iyi çekmesi için önce mutlaka kesin ve sıcak revani üzerine şerbeti soğuk dökün.