15 dakikada siyah noktalar dökülüyor! Ciltteki yağı emen yüz maskesi

Siyah noktaları emen, yok eden birçok doğal yöntem var. Bazılarını evde uygulayabilir bazılarını da güzellik merkezlerinde yaptırabilirsiniz. 15 dakika yüzde bekletildiğinde siyah noktaları yok eden ve pürüzsüz cilde kavuşturan yöntemler haberimizde…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Siyah noktalar özellikle yağlı ciltlerde yaygın olarak görülen bir cilt sorunudur. Siyah noktalardan kurtulmak için herkesin seçtiği bir yöntem vardır.

Pürüzsüz cilt için evde doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu yöntemleri uygularken cildinize karşı nazik olun ve düzenli bir cilt temizliği rutini oluşturmaya özen gösterin.

SİYAH NOKTALARI TEMİZLEYEN MASKELER

Siyah noktalardan kurtulmanın en iyi yolu cildi doğru temizlemektir. Cilt tipinize en uygun yöntemi seçmek için işte doğal maskeler...

1. Buhar Banyosu

Yüzünüze buhar uygulamak gözenekleri açar, siyah noktaların yumuşamasını sağlar ve temizlemeyi kolaylaştırır. Bir kaba sıcak su koyarak yüzünüzü buhara yaklaştırın ve yaklaşık 5-10 dakika buharda bekleyin. Daha sonra siyah noktaları nazikçe temizleyebilir ya da kil maskesi gibi doğal maskeler uygulayabilirsiniz.

2. Karbonat ve Su

Karbonat, peeling etkisi sayesinde ölü deriyi ve fazla yağı temizler. Bir miktar karbonatı suyla karıştırıp macun haline getirerek burun ve alın bölgesine dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Haftada bir veya iki kez uygulamak yeterlidir.

3. Yulaf ve Yoğurt Maskesi

Yulaf, cildi yumuşatır ve fazla yağı emer; yoğurt ise laktik asit sayesinde ölü deri hücrelerinin atılmasını sağlar. Bir miktar yulafı yoğurtla karıştırarak yüzünüze uygulayın, 10-15 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın.

4. Bal ve Tarçın Karışımı

Bal, doğal bir antibakteriyeldir ve cildi nemlendirirken, tarçın cildin sıkılaşmasına yardımcı olur. Bir çay kaşığı bal ile bir çay kaşığı tarçını karıştırıp siyah nokta bulunan bölgelere sürün. 10 dakika bekletip ılık suyla yıkayın. Bu karışımı haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

5. Limon ve Şeker Peelingi

Limon, cildi sıkılaştıran C vitamini ve asit içerir; şeker ise peeling görevi görür. Bir çay kaşığı limon suyunu, bir çay kaşığı şekerle karıştırarak nazik hareketlerle cildinize masaj yapın. Özellikle hassas ciltler için bu yöntemi haftada birden fazla kullanmamaya dikkat edin.

6. Yeşil Çay Maskesi

Yeşil çay, antioksidan özellikleriyle cildi temizler ve yağ dengesini sağlar. Bir yemek kaşığı yeşil çayı bir miktar suyla karıştırarak macun kıvamına getirin ve siyah nokta bulunan bölgelere uygulayın. 10-15 dakika beklettikten sonra yıkayın.

İlişkilerde erkeklerin en çok yaptığı 7 hata! Onları aşk da kurtarmıyor