Pizza hamuru tarifi en çok araştırılanlar arasında. Evde kendi pizzasını yapmak isteyenler için 15 dakikada pişen pizza tarifi hazırladık.
Pizza hamuru malzemeleri: Maya, şeker, un, tuz ve zeytinyağı.
PİZZA HAMURUNUN PÜF NOKTALARI
Malzemeleri karıştırmayı bitirdikten sonra hamuru 30 dakika tezgahta dinlenmeye bırakın. Bu hamurun şekillendirilmesini daha kolay hale getirecektir.
Yapışmayı önlemek için çalışma alanınıza birkaç yemek kaşığı zeytinyağı sürün. Bu yapışmayı önleyecek, gevrek bir dokuyu teşvik edecek ve muhteşem bir altın rengi sağlayacaktır.
Hamuru şekillendirmek için birkaç seçeneğiniz var. Ya oklava kullanın ya da elinizle açabilirsiniz. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, hamurla fazla oynamayın. Çok ince ya da çok kalın olmamalıdır. Çok inceltirseniz, kabuk sosu ve sosları destekleyemeyebilir.