15 dakikada kahvaltılık acuka tarifi

Yaz domatesi ve biberini değerlendirmek isteyenler acuka tarifini araştırıyor. Peki, acuka nasıl yapılır? Kahvaltılarda ya da yemeklerin yanında meze olarak ikram edilen acukanın yapılışı sadece 15 dakika. Kış hazırlığı için yaptığınız domates ve biber salçalarını acukaya dönüştürebilirsiniz. İşte sadece 3 adımda acuka tarifi ve malzemeleri...

Kış hazırlığı için yapılan domates ve biber salçasını acuka ile taçlandırabilirsiniz. Kahvaltılarda ekmek üstü lezzet yemeklerde ise nefis meze olarak tüketilen acukanın yapılışı oldukça basit. Acuka malzemeleri arasında salça dışında ceviz, un, baharatlar ve sarımsak yer alıyor. İşte 15 dakikada kahvaltılık acuka tarifi...

ACUKA(ACİKO) TARİFİ İÇİN MALZEMELER

5 yemek kaşığı tatlı biber salçası

2 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

3 yemek kaşığı galeta unu

5 diş sarımsak

2 tatlı kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı kekik,nane,fesleğen, susam ve istediğiniz tüm baharatlar

Salçanın tuzu az ise tuz

ACUKA TARİFİ YAPILIŞI

1. Kış hazırlıkları denilince acukadan bahsetmemek olmaz. Kahvaltılık acuka tarifi için önce zeytinyağını tavada kızdırın. Ardından sarımsakları rendeleyin ve tavada kavurun.

2. Üzerine salçayı ilave edin. Karıştırdıktan sonra üzerine tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Baharatların karışımla bütünleşmesi önemli.

3. Soğuduktan sonra cam kavanoza veya saklama kutusuna alın. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezidirin. Buzdolabında bir gün beklettikten sonra acukanız (aciko) kahvaltıya hazır. Acuka hazır. Afiyet olsun.