15 dakika yetiyor! Bu yöntem patlıcanın acısını alıyor ve kararmasını önlüyor

Lezzetli bir patlıcan yemeği için patlıcanın kararmaması kadar acısının alınması da önemli. Peki, patlıcanın acısı nasıl alınır? İşte 15 dakikalık harika çözümler…

Patlıcanlı yemekler birçok kişinin favorisi. Patlıcanlı yemeklerin püf noktası patlıcanın acısını çıkarmak. Aksi takdirde yemekte istediğiniz lezzeti bulamazsınız. İşte patlıcanın acısını almanın yöntemleri...

PATLICANLARIN KARARMASI VE ACISI İÇİN 3 YÖNTEM

Patlıcanları közleyecekseniz. Önce çatalla ya da bıçakla her yerinden minik delikler açın. Sonra güzelce tuzlayın ve soğuk suda bekletin. 15 dakika kadar suda bekledikten sonra sudan çıkarıp kurulayın ve közleyin.

Patlıcanı yemek yapacaksanız küp küp ya da işte yemeğinize göre dilimleyecekseniz acısını almak şart. Ayrıca kararması da gerekiyor. Bunun için soyduğunuz patlıcanları bol suda bekletin.

Patlıcanı kızartacaksanız tuzlu suda bekletin. Kararma için suya biraz limon sıkın.

Ramazan'dan önce yufka nasıl yapılır? İşte Konyalı kadınlardan püf noktalar

Diyet olmadan bel ve basenleriniz eriyecek! Sadece o saate dikkat edin