MasterChef Kore mutfağı yemekleri

MasterChef 15 Aralık 2021 menüsü Kore mutfağı yemekleri oldu. Kore mutfağı menüsünde bibimbap, tteokbokki, bulgogi ve odeng tarifi yer aldı. Peki, hangisi nasıl bir yemek? Bibimbap, altı pirinç üzeri sos ve sebzelerle donatılmış pirinç yemeğidir. Bulgogi, dana bonfileyle yapılan bol soslu, ekşili baharatlarıyla yahni tarzı bir yemektir. Odeng ise balık mücveri tarzında bir yemektir. İşte MasterChef Kore mutfağı yemek tarifleri…

MasterChef Kore mutfağı yemek tarifleri merak ediliyor. MasterChef 15 Aralık Kore mutfağı menüsünde bibimbap, tteokbokki, bulgogi ve odeng tarifi yer aldı.

Bibimbap, altı pirinç üzeri sos olan pirinç yemeğidir. Tteokbokki, pirinç kekiyle yapılan vejetaryen bir yemektir. Bulgogi, dana bonfileyle yapılır. Bol soslu, ekşili baharatlarıyla yahni tarzı bir yemektir. Odeng ise balık mücveri tarzında yapılan bir yemektir. İşte Kore Mutfağı'ndan 4 tarif...

BİBİMBAP TARİFİ MALZEMELER

1 su bardağı pirinç

Bir kâse ıspanak

2 su bardağı su

1 adet havuç

1 adet kabak

2 adet yumurta

2 adet soğan(sotelik kıyılmış)

½ yemek kaşığı ayçiçek yağı

½ yemek kaşığı susam yağı

1 yemek kaşığı acı biber ezmesi

1 çay kaşığı sarımsak ezmesi

Tuz

BİBİMBAP NASIL YAPILIR?

Bibimbap tarifi için önce pirinci yıkayın ve suyunu süzün. Pirinci bir tencereye aktarın ve üzerine su ekleyin. Yüksek ateşte kaynatın. Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Pilav suyunu çektiğinde tencereyi ocaktan alın ve kapağını açmadan demlendirin.

Ayçiçek yağını wok tavada ısıtın. Soğanları, kabakları ve rendelenmiş havuçları ekleyin kavurun. Sebzeleri kavururken yarım çay kaşığı kadar tuz ilave edin.

Bir tencerede kaynayan suya ıspanakları ilave edin ve 1 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve ıspanakların suyunu çıkarmak için eliniz yardımıyla iyice sıkın. Bir kâsede sarımsak ezmesi, bir tutam tuz ve biraz susam yağıyla ıspanakları iyice harmanlayın.

Kavrulmuş sebzeleri, ıspanağı, acı biber ezmesini ve yarım yemek kaşığı susam yağını pilavın üzerine ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Hafif yağladığınız bir tavaya yumurtaları kırın ve yumurtaların beyazları pişene kadar birkaç dakika pişirin. Son olarak pişen yumurtaları da pilavın üzerine ilave edip, tüm malzemeleri bir kez daha iyice karıştırın ya da yumurtaları servis tabağına aldığınız pilavın üzerinde de servis edebilirsiniz. Kore mutfağının sevilen lezzeti bibimbap tarifi hazır. Afiyet olsun...

BULGOGİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER?

1 kg dana eti (süt danası)

2 dal taze soğan

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı toz şeker (tercihen esmer şeker)

Yarım normal armut

2 adet soğan

6 yemek kaşığı soya sosu

Sıvı yağ

Karabiber

Kavrulmuş susam

BULGOGİ NASIL YAPILIR?

Bulgogi tarifi bol soslu yahni tarzı bir yemektir. Önce eti döner gibi ince ince dilimleyin. Dilerseniz, kasaptan dilimlenmiş olarak da satın alabilirsiniz.

Taze soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp bir kabın içine alın.

Armudu sarımsağın üzerine rendeleyin. Üzerine şeker, karabiber, soya sosu ve kavrulmuş susamı ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız sosu etin üzerine dökün ve güzelce marine edin. Daha sonra eti buzdolabında 1 saat dinlendirin. Soğanları ince bir şekilde doğradıktan sonra tavaya sıvıyağı ekleyin. Soğanları tavada kavurduktan sonra içerisine 1 dal taze soğan da ekleyin. Ardından üzerine eti ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektiğinde her tarafını kızartın.

Kızarttığınız eti servis tabağına alın. Üzerine susam ve yeşil soğan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

TTEOKBOKKİ TARİFİ

Tteokbokki tarifi pirinç kekiyle yapılan vejetaryen bir yemektir.

TTEOKBOKKİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

9 adet Tteok (Pirinç Keki)

1 adet haşlanmış yumurta

1 adet yeşil soğan

2 su bardağı su

Sos için

2 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı soya sosu

4 diş ezilmiş sarımsak

TTEOKBOKKİ TARİFİ

Sos malzemelerini bir kapta karıştırın. Suyu bir tencereye alıp biraz ısıtın. İçine sosu katıp tamamen eritin.

Su kaynayınca içine tteok ve yumurtayı ilave edip 5 dakika daha kaynatıp tabağa alın.

Üzerine yeşil soğan serpin.

Şef Hatice Akman'ın önerisiyle içli köfte tarifi