12 farklı moleküle sahip, en organik su! Binlerce florür kemik ve dişleri koruyor

Zemzem suyunun araştırmalara konu olan pek çok faydası tespit edildi. Zemzem suyu içerisinde kemikleri koruma altına alan florür maddesi bol miktarda bulunur. Zemzem tıpkı süt gibi kalsiyum bakımından zenginliğiyle kemikleri muhafaza ediyor. Peki zemzemin faydaları neler?

Zemzem suyu uzun süre tokluk hissi sağlıyor. Zemzem kalsiyum, magnezyum ve florür maddelerini içeriyor. Peki dünyanın en saf suyu olan zemzemin sağlık açısından yararları neler?

Zemzem Suyunun Faydaları Listesi

Zemzem suyu, Müslümanların Hac veya Umre yaptıktan sonra Mekke'den döndüklerinde arkadaşlarından ve ailelerinden aldıkları ortak bir "hediyelik eşyadır". Zemzem suyunun sağlığa faydalarından bazıları şunlardır:

Zemzem Suyu Mikrop ve Bakteri İçermez

Dünyada bakteri ve mikroplardan arınmış olan Zemzem suyu dışında başka su kaynağı bulunmamaktadır. Dr. Yahya Koshak'a göre Zemzem suyu , herhangi bir kirletici madde içermediğinden dünyadaki en saf su şeklidir.

Zemzem uzmanı kutsal suyu ultraviyole ışınlarla bile arıttı ve Zemzem'in moleküler yapısının bakteri gibi mikroplar için uygun bir ortam olmadığını keşfetti.

Sağlıklı Kemikler ve Dişler

Zemzem suyu güçlü kemiklerin, dişlerin ve saçların oluşmasına yardımcı olur.

Dişlerimizin ve kemiklerimizin dirençlerini koruyabilmeleri için kalsiyuma ihtiyaçları vardır. Kalsiyumun birincil ve en yaygın kaynağı süt içmek veya süt ürünleri tüketmek olsa da insanlar zemzem suyunun kalsiyum açısından çok zengin olduğunu çok az biliyor.

Aynı zamanda insan vücudundaki kalsiyum seviyelerini dengeleyen ve kemiklerin ve dişlerin sağlıklı kalmasını sağlayan yüksek düzeyde florür içerir. Zemzem suyu ayrıca erken doğumu ve vajinal akıntıyı da önler.

İnsan Hücrelerine Enerji Verir

Zemzem suyu sadece susuzluğu gideren bir kaynak değil, aynı zamanda kanıtlanmış bir bedensel besin kaynağıdır. Alman bilim adamı ve Münih'in en büyük tıp merkezinin başkanı Dr. Knut Pfeiffer, zemzem suyunu inceledi ve kutsal suyun insan hücrelerini güçlendirebileceğini iddia etti.

Zemzem suyunun insan vücudundaki hücreleri güçlendirme ve güçlendirme gücüne sahip olduğunu belirtti.

Kutsal su, aynı zamanda depresyon ve yorgunluğun giderilmesine de yardımcı olan yüksek düzeyde kalsiyum ve magnezyum içerir. Hamilelik sırasında kaygı ve yorgunluk riskini en aza indirdiği için hamile kadınlar arasında Zemzem içmek şiddetle tavsiye edilir.

Araştırmalar ayrıca zemzem suyunun insan vücudundaki metabolizmayı artırdığını ve kan trombositlerini artırdığını da kanıtladı.

İyi Sıvı Kaynağı

Dr. Yahya Koshak'a göre zemzem suyu, Avrupa'daki Fransız Alpleri'ndeki sularda bulunanlardan (bikarbonatlar-357 mg/I) çok daha iyi ve daha yüksek olan çok sayıda bikarbonat (kesin olarak 366mg/I) içeriyor.

Bu, zemzem suyunu mineraller ve florür açısından zengin hale getiriyor, öyle ki Hz. Muhammed (SAV) günlerce sadece kutsal su üzerinde hayatta kalabiliyordu. Dr. Masaru Emoto, Zemzem suyunun on iki farklı büyüleyici rengin yer aldığı benzersiz ve düzenli bir moleküler yapıya sahip olduğunu söyledi.

Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyurmuştur: "Yeryüzünün en hayırlı suyu zemzem suyudur; bir tür yiyecek ve hastalıklardan şifadır." (Sahih el-Cami, 3302)

Çeşitli Hastalıkların Tedavisine Yardımcı Olur

Zemzem suyunun diyabet, doğuştan katarakt ve nefrojenik problemler gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Kutsal su aynı zamanda üreme sisteminin uyarılmasına da yardımcı olur. Zemzem suyunun güçlü bir anti-inflamatuar etkiye sahip olduğu ve kanserle savaşmaya yardımcı olduğu bile söyleniyor.