100 kreme bedel bu krem! Leke karşıtı cilt kanserini engelliyor

Güneş kremi lekeleri açıyor. UV ışınlarının cilt kanseri oluşturmasını engelliyor. Peki güneş kreminin faydaları neler? İşte yanıtı...

Güneş ışınları cilt kanserinin en büyük nedeni. Yaşlanma karşıtı ve cildin en büyük koruyucusu ise güneş kremi. Peki faydaları neler? İşte yanıtı...

GÜNEŞ KREMİ KULLANMAK NE İŞE YARAR?

Güneşten gelen UV ışınları cildi erken yaşlandırır, ciltte leke oluşmasına yol açar. UV ışınlarının daha pek çok zararı vardır. Güneşin zararlı ışınlarından korunmanın en etkili yolu güneş kremi kullanmaktır. Peki güneş kremi kullanmak ne işe yarar?

GÜNEŞİN ZARARLI UV IŞINLARINDAN KORUR

Yaşadığımız yüzyılda ozon tabakasının incelmesiyle beraber güneşin zararlı ışınları dünyamıza daha fazla ulaşmaya başladı. Güneşten gelen UV ışınları cilt lekesi ve cilt kanseri gibi çeşitli sorunlara neden olur. Güneş kremleri ciltte tabaka oluşturarak UV ışınlarının zararından sizi korur.

ERKEN YAŞLANMAYI ÖNLER

Hepimiz daha genç görünen, parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmayı isteriz. Güneş kremi kullanmak kırışıklıklar ve ince çizgiler, güneş lekeleri, pigmentasyon gibi cilt sorunlarından bizi korur. Araştırmalar, güneş kremi kullanan 55 yaşın altındaki kişilerin, güneş kremi kullanmayan ve ara sıra güneş kremi kullananlara göre bu yaşlanma belirtileri ile karşılaşma oranının %24 daha az olduğunu gösteriyor.

CİLT KANSERİNİ ÖNLER

Güneş kremi cildimizi kararmak ve kızarmaktan korumakla kalmaz cilt kanserine yakalanma riskini de düşürür. Cildimizi cilt kanserinden korumak için güneş kremini her gün yaz kış düzenli kullanmalıyız.

YÜZDEKİ LEKELERİ AZALTIR

Yaşlanma, gebelik, kullanılan kozmetik ürünlerinin yan etkisi gibi nedenlerden dolayı ciltte lekeler meydana gelebilir. Düzenli olarak güneş kremi kullanmak cildi onarır, ciltteki lekeleri önemli ölçüde azaltır.