100 doktordan 92'si bu diyeti öneriyor! Ayda 7 kilo verdiriyor

En hızlı kilo verdiren diyetlerin başında Akdeniz geliyor. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeyi öneren Akdeniz diyeti hızla kilo verdiriyor. Beyaz un ve rafineri şeker bu diyette tüketilmiyor. İşte Omega ağırlıklı beslenme diyeti...

Obezite, diyabet, kanser, hipertansiyon, otoimmün sistem hastalıkları ve yaşlanmanın akut değil kronik inflamasyona bağlı olduğu artık bilinen bir gerçek. Bundan kurtulmak için yapılması gerekenleri de sizler için derledik.

Vücudumuz, hasara karşı korunmak için inflamasyon adı verilen bir dizi metabolik aktiviteyi kullanır. Akut inflamasyon, vücudun kontrol edebildiği ve sağlık için kalıcı hasar bırakmayan bir durumdur. Ancak, zararlı uyaranlar devam ederse ve inflamatuvar yanıt çözümlenmezse kronik inflamasyon gelişir. Bu da birçok hastalığa yol açabilir.

AKDENİZ DİYETİ FAYDALARI

En sağlıklı beslenme şekillerinden biri Akdeniz Diyeti'dir. Akdeniz Diyeti, taze sebzeler, meyveler, kuru yemişler, baklagiller, baharatlar, taze otlar, yoğurt, balık, zeytinyağı ve yağsız beyaz etlerden zengindir.

Bu beslenme şekli, vücudun bağışıklık sistemini dengeler ve işlenmiş gıdalar içermez. Akdeniz Diyeti ile kilo veren kişilerde kan şekeri düzenlenir ve aşırı insülin üretimi azalır. Ayrıca, bu diyet otofajiyi artırarak yaşlanmayı yavaşlatır.

Eliminasyon diyetleri ise besin yetersizliği sağlayarak hastalık tedavi etmez, aksine sizi hasta edebilir. Akdeniz Diyeti, eliminasyon yapmadan sağlıklı yaşamanın ve zayıflamanın olumlu etkilerini sağlar. Kronik inflamasyonu düşürmek ve otofajiyi artırmak için taze sebze, meyve, baklagiller ve kuruyemişler gibi besinler tüketilmelidir.

İŞTE KRONİK İNFLAMASYONU AZALTMAK İÇİN BAZI ÖNERİLER:

Rafine ve yüksek glisemik indeksli besinleri tüketmeyin. Beyaz undan yapılan gıdaları, sofra şekerini, beyaz pirinç ve makarnayı beslenmenizden çıkarın. Tam tahılları tercih edin.

Doymuş yağ asitleri yerine çoklu doymamış yağ asitleri tüketin. Yumurtayı, balığı, tavuk ve hindi etlerini daha sık tüketin. Zeytinyağını mutfağınızdan eksik etmeyin.

Omega 3, omega 6 yağ asidi oranını artırın. Balık, keten tohumu, kuruyemişler ve koyu yeşil yapraklı sebzeleri bolca tüketin.

Öğünlerinizi polifenolden zenginleştirin. Taze sebze, meyve, baklagiller, taze otlar, rafine olmayan tahıllar, siyah ve bitkisel çaylar, zeytinyağı gibi polifenol açısından zengin besinler tüketin.

Etleri yüksek ısıda pişirmeyin. Etleri iyi pişirin ama 200 derecenin üzerinde olmamasına özen gösterin.

KALİTELİ VE SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN 7 ALTIN ÖNERİ:

Güne kahvaltıyla başlayın. Kahvaltı, vücudun metabolik kontrolü için çok önemlidir.

Günde 3 öğün beslenin. Kahvaltı, öğle veya bir ara öğün ve akşam yemeği iştahı dengeler ve kolesterol seviyelerini düşürür.

Gece 12 saat açlık yeterlidir. Daha uzun açlık periyodunun büyük bir farkı yoktur.

Öğünlerinizde protein, diyet lifi ve sağlıklı yağlardan zengin besinler seçin.

Yatmadan en az 3 saat önce yemeyi bırakın. Bu, otofajiyi optimize eder.

Günün erken saatlerinde daha kalorili öğünler tüketin, akşama doğru ise daha az kalorili besinler tercih edin. Bu beslenme şekli otofajiyi artırır.

Her gün yürüyüş yapın ve aktif olun. Uzun yürüyüşler, birçok gereksiz ilacı bırakmanıza ve dinç kalmanıza yardımcı olur.

Sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenin, doğal yiyecekler tüketin ve düzenli olarak yürüyüş yapın.