10 yıl yaşlandıran 5 makyaj hatası! Güzelliğinize gölge düşürmemek için doğruları öğrenin...

Makyaj bir kadının süsüdür. Makyaj yapmayı herkes beceremez. Peki bu konuda doğru bilinen yanlışlar neler? Gelin bizden öğrenin...

Makyaj yapmayı herkes beceremez. Bu nedenle yüzünüzü usta ellere emanet etmeniz daha doğru olabilir. Peki hangi makyaj hataları sizi yaşlandırır? Doğrusu ne? İşte yanıtı...

10 YIL YAŞLANDIRAN 5 MAKYAJ HATASI

1-Uyumlu makyaj yapmak. Göz, yanak ve dudaklara aynı renk veya tonlarda makyaj yapmak en büyük hatalardan biri. Mesela pembe far, pembe ruj ve pembe allık kullandığında komik bir görünüme yol açacak.

2-Gözaltlarını çok beyaz yapmak. Gözaltlarında beyaza yakın renkte kapatıcı kullanmak, zaten sorunlu olan gözaltı çevreni daha belirgin hale getirecek ve grileşmesine sebep olacaktır. Kapatıcı olarak doğru tercih 1 veya 1,5 ton açık bir kapatıcı kullanmak doğru tercih olacak.

3-Fondöten uygularken yüz çevresinde bırakmak. Fondöten uygulamanın en önemli noktalarından biri de yüzün dış köşelerinde fondöten kalıntıları bırakmamaktır. Bu görüntü boynun ve yüzün arasında büyük bir renk farkına yol açıp kötü bir görüntü ortaya çıkaracaktır.

4- Sivilce kapatayım derken suratı maskeye çevirmek. Sivilceleri kapatırken yapılan en büyük hatalardan biri aydınlatıcı görevi gören kapatıcıları sivilcenin üzerine uygulayarak daha çok dikkat çekmesine sebep olmaktır. Sivilceyi kapatırken öncelikle fondöteni uygulayıp ardından üzerine ufak hareketlerle kamufle edebilecek bir kapatıcıyı uygulamak.

5-Göz ve dudak makyajını aynı anda abartmakta sık yapılan makyaj hatalarından. Gözlere smokey eye makyajı yapıp dudaklara da kırmızı ruj uygulayan kişilerden bahsediyoruz.