10 yaş gençleşmenin ve cildi tazelemenin sırrı kolajende

Güçlü ve sağlıklı bir cilt, sağlam kemik yapısı ve kas erimesine en güçlü çare kolajende. Peki kolajen nedir ve nasıl tüketilmelidir? Kırışıklıklar, elastikiyetini yitirmiş deri sarkmaları ve sert eklemler vücudun daha az kolajen ürettiğinin işaretleridir. Kolajen seviyeleri yüksek olduğunda cilt yumuşak, pürüzsüz ve sıkıdır. Detaylar haberimizde...

Güçlü ve sağlıklı bir cilt, sağlam kemik yapısı ve kas erimesine en güçlü çare kolajende.

Kırışıklıklar, elastikiyetini yitirmiş deri sarkmaları ve sert eklemler vücudun daha az kolajen ürettiğinin işaretleridir. Kolajen seviyeleri yüksek olduğunda cilt yumuşak, pürüzsüz ve sıkıdır.

YÜZDE OLUŞAN LEKELERİN ÇÖZÜMÜ

Son yıllarda vücudumuzun maruz kaldığı durumlar çeşitli rahatsızlıklara ve hastalıklara sebebiyet verebiliyor. Bu tür rahatsızlıklar arasında ciltte oluşan lekeler ilk sıralarda yer alıyor. Güneşe maruz kalma, hormonel değişiklikler veya kullandığımız yanlış gıdalar buna sebep olabilir. Bu sorunlara en güzel çözümü ise kolajende yer alıyor.

KOLAJEN NEDİR?

Kolajen; eklem sağlığından ve cilt esnekliğinden sorumlu olan, kemiklerde, kaslarda ve kanda bulunan, cilt dokusunun yüzde 75'ini ve vücuttaki proteinin üçte birini oluşturan bir proteindir.

KOLAJEN NE İŞE YARAR?

Kolajen, vücudunuzu yapılandır, güçlendirir, destekler, kanımızın pıhtılaşmamasına yardımcı olur, ölü cilt hücrelerimizi değiştirir, organlarımız için koruyucu bir tabaka oluşturur.

PEKİ HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?

Kolajen için prolin, glisin, c vitamini, kako tozu ve çinko gibi takviyelere ihtiyacımız vardır. Peki bunlar hangi besinlerde bulunur?

Prolin evdeki birçok gıdada bulunmaktadır. Yumurta akı, lahana, süt ürünleri, kuşkonmaz ve mantardan temin edebiliriz.

Glisin ise tavuk derisi ve diğer protein oranı fazla gıdalardan temin edilir.

C vitamini bildiğimiz üzere narenciye gıdalarından tedarik edebiliriz.

Çinko ise kuzu eti, sığır eti, nohut, kabuklu deniz ürünü, fasulye, peynir, süt ve çeşitli fındıklarda bulunur.

Vücudun kolajen üretmek için ihtiyacı olan bakır ise kakao tozu, sakatat, kaju, mercimek ve susamda vardır.

40'LI YAŞLARDA KULLANIMININ ÖNEMİ

40'lı yaşlara gelindiğinde cildin esnekliği düşer ve nem tutma daha zayıf hale gelir. Bu süreçte ciltte kırışıklıklar artar ve eklem gibi başka sorunları da beraberinde getirir. Bu yaşlarda meydana gelen sorunların etkisini azaltıp 10 yaş gençleşmek mümkün olabiliyor. Bunun için günde 5-10 gram kolajen kullanılabilir.

PEKİ KOLAJEN TAKVİYESİ NASIL ALINIR?

Adeta 10 yaş gençleşmek için cerrahi operasyonlardan çekiniyorsanız evde kolajen tüketerek bu süreci daha basit hale getirebilirsiniz.

Evde kolajen takviyesi almak için şu besinleri tüketebilirsiniz: tavuk, sığır eti, kemik suyu, yumurta, balık, ve çeşitli meyve ve sebzeler kullanarak kolajen miktarınızı artırabilirsiniz.

KEMİKLERİ KAYNATIN

Kemik suyunu evde yapmak için, kemikleri uzun süreler boyunca kaynatın. Bu süreç, kemiklerdeki kolajenin suya geçmesini sağlar. Elde edilen kemik suyu ile çorba, pilav ve çeşitli yemeklerin kullanımına ekleyerek tüketebilirsiniz

KOLAJEN TÜKETEREK VÜCUTTA NE GİBİ DEĞİŞİMLER YAŞANIR?

Kolajen, cildimizi ve aynı zamanda tüm vücutta bağ dokuyu güçlendirmede yarar. 8 hafta düzenli kullanımı sonrasında cildin esnekliğini, nemini, elastikiyetini belirgin şekilde artırdığı, kolajen parçalanmasını da azalttığı görülmüştür.

CİLT SAĞLINIZI İYİLEŞTİRİN

Cildinizi daha sağlıklı ve ışıltılı haline getirmek yine kolajen ile mümkün. Bunun için gerekli gıdaların başında kelle paça çorbası geliyor. Cilt sağlığı üzerinde kelle paça çorbası olumlu etkiler sağlamaktadır. İçeriğindeki kolajen, cildin esnekliğini geliştirir, cildin genç görünmesini sağlar ve kırışıklıkları azaltır. Düzenli olarak tüketildiğinde, cilt dokusunu sağlamlaştırır ve cilt rahatsızlıklarının iyileşmesine yardımcı olur.