Ramazan'da "Bugün iftara ne pişirsem?" ya da "Bu akşama ne pişirsem?" sorusunun cevabı araştırılıyor. İftar menülerini hazırlamak zor. Çünkü hem yemek çeşidi çok fazla hem de herkesin damak tadına hitap etmek zor. Hemen hemen herkesin sevdiği bir menü hazırladık. İşte 10. Gün iftar menüsü...
10. GÜN İFTAR MENÜSÜ
Toyga çorbası
Tavuk sote
Bulgur pilavı
Patlıcan mezesi
Tavuk göğsü tatlısı
TOYGA ÇORBASI TARİFİ
Amasya'nın meşhur çorbası olan Toyga çorbası nohutlu ve doyurucu bir çorba. İftar menüsüne nefis çorba arayanlar için harika bir tercih olabilir. TARİF İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYIN
İftar menüsüne tavuk sote hem lezzetli hem kolay bir yemek.
TAVUK SOTE TARİFİ MALZEMELER
Yarım kilo tavuk göğsü
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İsteğe göre 1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Pul biber ve karabiber
Tuz
İsteğe göre süslemek amacıyla yeşil soğan
İsteğe göre 1 yemek kaşığı soya sosu
3 ADIMDA TAVUK SOTE TARİFİ
Tavuk sote tarifi en kolay akşam yemeği önerisi olabilir. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Orta ateşte bir kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
Tavukların rengi değişirken soğanları yemeklik, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın.
Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı tavuklara ilave edin. Birkaç dakika soğanlar kendini bıraktıktan sonra biberleri de ekleyin. Biberler de sotelenince domatesi, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Eğer çok kırmızı seviyorsanız biraz salça da ekleyebilirsiniz. Domates yeterince suluysa su eklemeyin, ama sulu değilse yarım çay bardağı sıcak su eklenebilir. Kapağı kapatın ve etler pişene kadar pişirin. Tavuk sote hazır, sıcak servis edebilirsiniz.
BULGUR PİLAVI MALZEMELERİ
2 su bardağı bulgur
1 adet biber
4 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 adet soğan
1 adet kırmızıbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 adet domates
BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?
Soğan, domates ve biberleri yemeklik şeklinde doğrayın.
Önceden hazırladığımız bir tencereye sıvıyağını ve doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Ardından biber ve domatesi ekleyin. Tekrar kavurmaya devam edin.
Salça, tuz ve bulguru da ekledikten sonra karıştırın. Sıcak suyu ekleyerek 2-3 dakika kaynattık sonra altını kısın. Bulgur pişene kadar kısık ateşte bekletin. Piştikten sonra dinlenmeye bırakın.
PATLICAN MEZESİ
Patlıcanlı meze için önce patlıcanları ocakta veya fırında közleyin. Ardından temizleyin ve bir tabağa alın. Yine sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
Üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Yoğurtla sevmeyenler patlıcanları sirke ve limonla da karıştırabilir. Afiyet olsun...
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
70 gr un
100 gr şeker
5 gr vanilya
500 gr süt
5 gr tereyağ
5 gr toz tarçın
20 gr file badem
TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
Tüm kuru malzemeleri süt dolu tencerenin içine ekleyin. Tencerenin altını yakmadan önce tüm malzemeyi iyice karıştırın. Hiç topak kalmayınca ocağın altını açıp pişirin. Dibinin tutmaması için muhallebiyi kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın. Kıvamı yoğunlaşan muhallebiye tereyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Karışımı bir cam kaseye alıp blend edin. Blenderdan geçirdiğimiz muhallebiyi bir kaba boşaltın ve 4 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye alın. Afiyet olsun.