AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kahvaltılık tariflerde bazen diyetler göz ardı edilebiliyor. Hatta günün diğer öğünleri sınırlandırılsa da kahvaltılıklarda akıtma, pankek tarzı lezzetler sevilerek tüketiliyor. Kahvaltıyı hem lezzete hem zekaya dönüştürebilirsiniz. Örneğin Canan Karatay'ın tariflerinde olduğu gibi kahvaltılıklarınıza yumurta ve kaya tuzu ekleyerek hem zekanızı hem vücudunuzu zinde tutabilirsiniz. Canan Karatay'ın akıtma tarifi hafta sonu kahvaltınızı ziyafete dönüştürebilir. Bu akıtma tarifi aynı zamanda tok tutuyor ve diyetlere uygun. İşte zeka güçlendiren ve tok tutan kahvaltılık akıtma tarifi...
AKITMA MALZEMELER
1 su bardağı kadar ekşimik suyu( Süt veya su olabilir)
1/3 su bardağı un
¼ çay kaşığı karbonat
Tereyağı
Kristal kaya tuzu
AKITMA TARİFİ
Küçük bir kâse içine un, karbonat ve tuzu koyun, üzerine ekşimik suyunu yavaş yavaş una yedirerek ilave edin( Birden koymayın ki fazla sulu olmasın) karıştırın ve boza kıvamında bir sıvı hamur yapın.
Daha sonra yayvan bir tavayı kısık ateşte ısıtın, içine 1 çay kaşığı kadar tereyağı koyup, üzerine2-3 yemek kaşığı kadar akıtma hamuru akıtın ve tahta kaşığın ters yüzüyle yaydırın krep gibi.
Altı hafif kızarınca tersyüz edip, üst tarafını da aynı şekilde pişirin ve sıcak servis edin.
Akıtmanın yanında avuç içi kadar beyaz peynir veya ekşimik de servis edebilirsiniz. Nefis kahvaltılık tarifi hazır. Afiyet olsun...