Etli ve tavuklu yemeklerin yanına en çok patates püresi yapılıyor. Ağızda eriyen ve kolay servis edilen patates püresini yapmak sadece 10 dakikanızı alır. Burada önemli olan patateslerin iyi haşlanması. Patates püresinin püf noktası pütürsüz olması ve süt dengesinin iyi olmasıdır. İşte adım adım her yemeğin yanına yakışan patates püresi tarifi ve malzemeleri...
PATATES PÜRESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
6 adet patates
2 kaşık tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kaynar su(Patatesleri haşlamak için)
PATATES PÜRESİ TARİFİ
Patates püresi için öncelikle patatesleri soyun, dilimleyin ve bir tencerede haşlayın.
Pişen ve ezilecek kıvama gelen patatesleri süzün.
Soğumadan içine tereyağı ilave edin ve ezin.
Süt, tuz ve karabiber ekleyin.
İyice püre haline gelene kadar çatalla veya blenderla ezin. Patates püresi hazır. Afiyet olsun.